02.03.2020
13:35
Sastojci:
200 g čokolade
80 g maslaca
4 jaja, prstohvat sol, 50 g šećera, naribana kora jedne narandže
Priprema:
Maslac i čokoladu otopiti na pari. Zdjela u kojoj se sastojci naleze ne bi trebalo da dodiruje šerpu u kojoj je voda, da se čokolada ne bi skuhala, nego samo otopila. U otopljenu smjesu dodati šećer te jedno po jedno žumance i naribanu koru narandže.
Umutiti bjelanca s prstohvatom soli te snijeg nježno umiješati u čokoladu sjedinjenu s ostalim sastojcima.
Smjesu staviti u maslacem namašćen kalup, te u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni peći 25 do 30 minuta. Kolač možete služiti 15 minuta nakon pečenja, sa šlagom ili sladoledom.
Најновије
Најчитаније
11
26
11
21
11
14
11
09
10
43
Тренутно на програму