Поспите ове намирнице

Како елиминисати непријатан мирис приликом динстања лука

  • Извор: Крстарица
  • 12.01.2025. 18:53

Динстање лука је нешто на шта често не обраћамо пажњу. Исјецкамо лук, загријемо уље и ставимо лук да се динста, док ми радимо нешто друго.

Ипак, свјетски кувари имају свој трик, па тако Гордон Ремзи у лук за варива и сосеве, посипа содом бикарбоном и шећером, како би се што прије издинстало, а сам лук био сочнији и укуснији.

Осим тога, овај трик спречава и ширење мириса лука по цијелој кући. Кривац за непријатне мирисе је ослобађање сумпора из лука приликом термичке обраде.

Поред тога што неће ширити непријатан мирис, лук ће се згуснути, па ће бити лакши за варење. Такође, ако јело које припремате са динстаним луком захтијева прављење запршке, комотно можете да је прескочите – лук издинстан са содом даће јелу потребну густину.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:30 Досије (Р)

    ‘ Досије (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.