Вријеме спремања зимнице је кренуло, а ово су савјети искусних домаћица који могу да вам помогн при припреми ајвара, пинђура и сличних пикантерија.
Приликом прављења зимнице најважније је одабрати квалитетно поврће, а за ајвар квалитет паприке је пресудан.
Важно је да буде свјежа, а најбоље је да буде из органиског узгоја.
* Паприка мора бити сасвим зрела и неоштећена.
* Најважније је да паприка буде месната и сува. Када се стави на роштиљ оваква паприка не цврчи и не пушта много течности, већ се полако пече и задржава све сокове и укусе.
* Бирајте пљоснате паприке које се лако пеку само са двије стране и самим тим и лако љуште.
* Ако сте у прилици изаберите органски гајену паприку старих сорти чији су плодови обично нешто мањи али чвршћи, такозваних "ајварки“ од којих је најбоља Куртовска капија.
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму