Извор:
Вечерњи.хр
29.08.2021
11:38
Kod svakog kuvanja se zaprlja površina električnog šporeta, a trebalo bi obratiti pažnju na njeno čišćenje.
Nisu ista pravila za staklokeramičku podlogu, indukciju i klasičan, plinski šporet.
Šporet bi trebalo da se čisti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane trebalo izbjegavati.
Pogotovo kod šporeta sa staklokeramičkom pločom za kuvanje ili kod indukcije. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, izbjegavajte struganje oštrim predmetima.
Što se tiče sredstva za čišćenje i ovdje treba voditi računa, pogotovo kada se radi upravo o ove dvije površine.
S obzirom na to da su vrlo osjetljive, treba uvijek koristiti manje agresivna sredstva, dok je najbolje brisati s toplom vodom.
Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom se obriše krpicom od mikrofibra.
Plamenici na šporetu mogu se očistiti uz pomoć octa i vode pomiješanih u jednakom omjeru. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite očistiti i glave plamenika u toploj vodi, piše "Večernji list".
Најновије
Најчитаније
09
21
09
20
09
13
09
05
08
56
Тренутно на програму
6:00
АТВ вијести
информативни програм вијести
6:45
Вјежбајте са Лидијом (Р)
лајфстајл
6:55
АТВ јутро
јутарњи програм
9:00
Крваво цвијеће С02 ЕП 174 (Р, 12+)
серијски програм
9:55
Телетрговина
телетрговина
10:10
Од јутра до сутра ЕП 34 (12+)
серијски програм
10:55
Телетрговина
телетрговина