Sačekajte da se malo uželite ljetnjih ukusa pa onda posegnite za prvom teglicom.
Sastojci:
Grožđe
voda
šećer
Priprema: Bobice sa grozdova poskidati i staviti u posude, pa dobro oprati. Zatim napunite čiste tegle bobicama grožđa do vrha. Zatim svaku teglu napuniti vodom do vrha, pa u svaku teglu dodati punu kašiku šećera.
Tegle čvrsto zatvorite odgovarajućim poklopcima.
Veliku šerpu napunite vodom, pa u nju ubacite tegle sa grožđem okrenute naopačke. Zagrijte do ključanja, a onda neka vrvi oko 5 minuta. Zatim sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se sve dobro ohladi.
Ohlađene tegle sa grožđem prebacite u ostavu ili na neko hladno i tamno mjesto. Nemojte ih stavljati u frižider.
Ovako spremljeno grožđe može da se jede već nakon nekoliko dana, ali mi vam preporučujemo da sačekate hladnije dane, da se malo uželite ovog nezamjenljivog ljetnjeg ukusa.
Prijatno!
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму