Ukoliko imate slobodnog vremena i volite kuvati domaće specijalitete, za vas smo pronašli jednostavan recept za ukusni domaći ajvar.
Predlažemo vam da ovim jelom koje se priprema na jednostavan način iznenadite sebe, ukućane ali i prijatelje.
Sastojci:
4 kg crvenih paprika roga
1 kg plavog patlidžana
5 čenova bijelog luka
1-2 ljute papričice
malo soli, malo šećera
Paprike se kuvaju u šerpi, u 3 litre kipuće vode dodati:
100 ml ulja
50 ml sirćeta
3 supene kašike soli
5 kocki šećera
Ajvar ukuvavajte tačno sat vremena na niskoj temperaturi. Nema potrebe stalno ga miješati već s vremena na vrijeme.
Ukoliko niste sigurni kako da sami pripremite domaći ajvar, postupak možete pratite kroz video. Inače, ovaj recept iz "Zlatine kuhinje" star je 20 godina, piše "Radiosarajevo.ba".
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму