Large banner

Извор:

Радио Сарајево

13.09.2021

01:00

Коментари:

0

Подијели:

Najbolji recept za domaći ajvar bez konzervansa

Ukoliko imate slobodnog vremena i volite kuvati domaće specijalitete, za vas smo pronašli jednostavan recept za ukusni domaći ajvar.

Predlažemo vam da ovim jelom koje se priprema na jednostavan način iznenadite sebe, ukućane ali i prijatelje.

Sastojci:

4 kg crvenih paprika roga

1 kg plavog patlidžana

5 čenova bijelog luka

1-2 ljute papričice

malo soli, malo šećera

Paprike se kuvaju u šerpi, u 3 litre kipuće vode dodati:

100 ml ulja

50 ml sirćeta

3 supene kašike soli

5 kocki šećera

Ajvar ukuvavajte tačno sat vremena na niskoj temperaturi. Nema potrebe stalno ga miješati već s vremena na vrijeme.

Ukoliko niste sigurni kako da sami pripremite domaći ajvar, postupak možete pratite kroz video. Inače, ovaj recept iz "Zlatine kuhinje" star je 20 godina, piše "Radiosarajevo.ba".


Large banner