Извор:
Глас Српске
12.09.2025
07:44
Коментари:
0Ајвар из домаће кухиње никада не оставља равнодушним, а један заборављени састојак може направити разлику између просјечног и савршеног!
Многе домаћице праве ајвар годинама, али често заборављају тај мали састојак који мијења укус, арому и текстуру. Ко га дода праву количину, добија ајвар богатог, дубоког укуса, пун мириса печене паприке и лагано зачињен, пише Крстарица.
Најчешће га сви забораве: мало маслиновог уља или квалитетног уља по избору. Домаћице кажу: "Чак и савршена паприка и парадајз неће дати исти ефекат без уља – даје пуноћу, мекоћу и глатку текстуру коју сви траже". Овај мали додатак спаја све укусе у савршену хармонију.
Додавање уља није компликовано – кључ је у количини и тренутку. Искусне домаћице савјетују да се додаје пред крај кувања ајвара, када се арома паприка потпуно развила, али пре финалног блендања. Људи који су пробали кажу: “Одједном ајвар има ону кремасту, пуну текстуру која се топи у устима.”
Састојак доноси праву равнотежу: слаткоћу печене паприке, благу киселост парадајза и суптилан мирис димљене паприке. Када додате уље, сваки залогај постаје уживање, а домаћи ајвар заслужује да буде главна звијезда зимнице.
Најновије
Најчитаније
10
38
10
38
10
28
10
25
10
07
Тренутно на програму