Recept

Pikantni zapečeni SATARAŠ

  • Извор: zena.blic
  • 22.05.2022. 08:26

Sataraš na malo moderniji način.

Sastojci:

2 komada patlidžan plavi    

4 komada crveni paradajz   

2 glavice crni luk        

4 čena beli luk  

3 sveže crvene paprike  

3 zelene paprike sveže

1 šoljica manja maslinovo ulje    

1 kašika suvi biljni začin    

Po ukusu soli    

1 mala kašičica origana       

Po ukusu bibera         

200 gr rendana gauda          

Po želji peršunov list

Priprema:

Patlidžane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, bijeli luk i paprike isjeckati na kolutove.

U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i bijeli luk, zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju i dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkati dok ne ispari voda i povrće ne omekša.

Dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krčkati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima.

Povrće prebacite u tepsiju i naredajte odozgo kačkavalj staviti u rerni i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.

Posuti malo sjeckanim peršunovim listom.

Služiti toplo uz prilog po želji, piše Žena.Blic.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.