Укусно

Рецепт за чорбаст пасуљ са киселим купусом

  • Извор: Агенције
  • 20.12.2023. 15:20

Чорбаст пасуљ и јела од киселог купуса су незаобилазна чим дође хладно вријеме. Зато вам предлажемо да их спојите у једно јело и направите лички пасуљ са рибанцем, а укус обогатите сувим ребрима и сланином.

Можда вам ова комбинација не дјелује примамљиво, али ништа боље нећете пробати. Ако желите да избјегнете надимање од пасуља, онда је најбоље да додате нану.

Састојци:

400 г пасуља

400 г киселог рибанца

1 црни лук

3 чена бијелог лука

250 г сланине

500 г сувих ребара

2 кашике слатке паприке

2 кромпира

Рецепт за лички пасуљ са рибанцем:

Пасуљ ставите у шерпу и прелијте га водом, па оставите преко ноћи. Сутрадан проциједите, па сипајте нову воду и додајте сува ребра, па скувајте пасуљ. Умјесто сувих ребара можете да користите и кобасицу. У тигању загријте мало уља, па пропржите ситно сјецкани црни лук и када омекша додајте слатку паприку и промијешајте.

Додајте купус, сипајте чашу воде и динстајте. Након 20 минута додајте сјецкану сланину и мљевени бијели лук, па оставите на шпорету још неких 10 минута. Додајте куваном пасуљу и промијешајте. Док се пасуљ и купус кувају одвојено, ви у трећој шерпи скувајте и сјечени кромпир и додајте у пасуљ на крају. Лички пасуљ са рибанцем је готов.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: