Чорбаст пасуљ и јела од киселог купуса су незаобилазна чим дође хладно вријеме. Зато вам предлажемо да их спојите у једно јело и направите лички пасуљ са рибанцем, а укус обогатите сувим ребрима и сланином.
Можда вам ова комбинација не дјелује примамљиво, али ништа боље нећете пробати. Ако желите да избјегнете надимање од пасуља, онда је најбоље да додате нану.
Састојци:
400 г пасуља
400 г киселог рибанца
1 црни лук
3 чена бијелог лука
250 г сланине
500 г сувих ребара
2 кашике слатке паприке
2 кромпира
Рецепт за лички пасуљ са рибанцем:
Пасуљ ставите у шерпу и прелијте га водом, па оставите преко ноћи. Сутрадан проциједите, па сипајте нову воду и додајте сува ребра, па скувајте пасуљ. Умјесто сувих ребара можете да користите и кобасицу. У тигању загријте мало уља, па пропржите ситно сјецкани црни лук и када омекша додајте слатку паприку и промијешајте.
Додајте купус, сипајте чашу воде и динстајте. Након 20 минута додајте сјецкану сланину и мљевени бијели лук, па оставите на шпорету још неких 10 минута. Додајте куваном пасуљу и промијешајте. Док се пасуљ и купус кувају одвојено, ви у трећој шерпи скувајте и сјечени кромпир и додајте у пасуљ на крају. Лички пасуљ са рибанцем је готов.