Предлажемо да направите своју домаћу верзију која је још укуснија од куповне. Домаћа Нутела захтијева мало труда, али је вриједна сваке минуте.
С тостираним љешњацима, какаом, шећером у праху, екстрактом ванилије, соли, кокосовим уљем и насјецканом чоколадом, добићете савршен намаз за доручак или десерт уз палачинке.
Састојци:
- 250 г тостираних љешњака
- 40 г какаа
- 100 г шећера у праху
- 1 кашика екстракта ванилије
- 1 кашика соли
- 2 кашике кокосовог уља
- 50 г насјецкане чоколаде (50% какаа).
Припрема:
Загријте рерну на 190 степени. Обложите лим за печење масним папиром. На лим ставите љешнике. Пеците их 12 до 15 минута.
Након 10 минута провјерите стање. Извадите их из рерне и пребаците их на чисту кухињску крпу. Оставите да се охладе. Кад се охладе, њежно их трљајте уз помоћ крпе како би се макнула љуска. Ставите их у процесор хране или блендер и упалите га те миксајте љешнике све док не добијете фину смјесу која личи на намаз, то може потрајати 5 минута или више, зависно од јачине блендера, а затим помијешајте и сотале састојек, пише Гастро 24сата.