Доносимо вам седам посних оброк салата за седам дана у недјељи, које се спремају за мање од 10 минута.
Састојци:
Припрема: Тјестенину скувати, карфиол обарити. Сјеме сусама и сунцокрета на тигању мало испећи да порумени. Све добро охладити.
У тјестенину додати сецкану паприку и лук, мајонезу, сенф, кукуруз, карфиол, сјеме сусама и сунцокрета, а затим и туњевину коју сте оциједили од масноће. Све добро изједначити и охладити.
Састојци:
Припрема: Тјестенину скувати уобичајено. Туњевину оцједити. Шампињоне и краставчиће ситно исјецкати. Кикирики исецкати. Сјединити туњевину, шампињоне, краставчиће и кикирики. Посолити, промијешати и сјединити са тјестенином. Додати мајонезу и све лагано измијешати. Оставити да одстоји у фрижидеру прије сервирања.
Састојци:
Припрема: Изрежите поврће на ситне коцкице, а у међувремену загријете воду у шерпи, па кус кус прелијте у посебној посуди са водом и оставите 5 минута да набубри. Након тога у великој посуди помијешајте кус кус са спремљеним поврћем. Сада сте спремни за дресинг: у посуди исциједите лимун, наспите маслиново уље, па зачините. Промијешајте све и прелијте спремљени кус кус. Промијешајте све па украсите свјежим першуном и маслинама и уживајте у овој брзој, лаганој салати.
Састојци:
Припрема: Прво скувајте рижу и грашак и оставите да се расхлади. Потом остало поврће исјецкајте на ситне комаде. Затим у једну ставите све намирнице и, па додајте мајонезу, уље, сок од лимуна и остале зачине по жељи. Добро све промијешајте и салата је спремна за јело!
Састојци:
Припрема: Изрендати мркву (крупније), ситно исећи празилук, а сардину оциједити од уља. Све састојке добро умијешати у већој посуди и зачинити по укусу (со, бибер). Затим додати мајонезу и сјединити. Након припреме ставити у фрижидер на хлађење.
Састојци:
Припрема: Макароне кувати 6-7 минута у прокључалој води са мало соли. На умјереној температури на 2-3 кашике уља продинстати ситно сјецкан празилук. До се лук динста очистите шампињоне и изрежите на ситније комаде. Након 10-ак минута динстања лука додајте и шампињоне, 1/4 кашичице соли, оригано, бибер и динстати још 10-15 минута док вода коју су пустили шампињони не испари. Шампињоне додати у оцијеђене макароне, промијешати и поклопљено оставити да се потпуно охлади. На сваких 15-ак минута протресите шерпу да се макароне не залијепе. Уколико то будете радили кашиком постоји шанса да ће се макароне мало изгњечити. У охлађене макароне додати мајонезу и лагано измијешати како би се равномјерно распоредила, па пребацити у суд у којем ћете чувати салату.
Састојци:
Припрема: Све три врсте пасуља се скувају да се не прекувају, али свака за себе. Јер, и вријеме кувања им је различито, а и избјегава се опасност да онај црни обоји онај бијели. Проциједи се па охлади. Скува се и кукуруз, као и мрква што се исјецка на коцкице и такође охлади. Празилук и фефероне се ситно исјецкају, дода истуцани ким, све промијеша па зачини сирћетом, уљем и сољу. На крају се све поспе ситно сјецканим першуновим листом.
Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму