Нема ништа боље током викенда, али и вечери током радне седмице, од укусне порције чипса, али често онај који направимо код куће или извадимо из замрзивача нема окус као онај који раде професионалци.
Било да се ради о порцији локалног чипса или прилогу у отмјеном ресторану, у њима постоји нешто боље. Ако сте се питали како сами можете поновно створити овај изврстан окус, онда имате среће јер је један кувар подијелио своје најбоље савјете, пише Мирор.
Оливер Марлоу, главни кувар и власник ресторана Ганемид у Лондону, објаснио је како направити чипс ресторанске квалитете који је хрскав извана, али лијеп и пахуљаст у средини - а кључно га је кувати више пута.
Дакле, како га направити? Па, да бисте испробали његову методу, требаће вам обична фритеза или фритеза на зрак, ако је имате.
"За почетак ћемо изрезати кромпире, а ви их можете изрезати на било коју величину, то зависи од вас. Затим их кувајте у сланој води док се не почну распадати на угловима и не буду потпуно кувани", рекао је кувар.
Затим, како каже кувар, извадите кримпир из таве и промијешајте га у цједилу да се почне полако разграђивати, а затим га пржите на 90 степени око пет минута. У овој фази методе, кувар тврди да можете наставити или ако не желите одмах појести чипс, можете га ставити у затворену посуду у фрижидер и оставити неколико дана јер ће бити "апсолутно у реду" док не будете спремни за завршну фазу кувања.
"Посљедњи корак је да их поновно скувате у фритези на 180 степени док не буду спремни за употребу и на тај ћете начин добити најхрскавији чипс извана, с најпахуљастијом средином", савјетовао је.