Ако вас мучи прљав судопер пун масноће, мрља и флека, чак и након што га темељно очистите, можда једноставно не користите довољно добро средство за чишћење.
С обзиром да је судопер један од најпрљавијих елемената у кухињи, с обзиром да у њему редовно заврше остаци хране и пиће, те да се ту перу судови, треба посебну пажњу посветити његовом чишћењу.
А све што вам треба за то већ имате - тајна је у брашну, које судопер чини беспријекорно чистим и блиставим.
Ево како корак по корак да ваш судопер добије нови сјај.
1. Очистите га и дезинфикујте како то и иначе радите.
2. Осушите га сувом крпом или кухињским убрусом.
3. У судопер сипајте 1/4 шољице брашна и крпом од микрофибера га утрљавајте по површини судопера кружним покретима.
4. Немојте испирати, него крпом уклоните остатке брашна.
Водите рачуна да током чишћења имате чеп на одводу судопер, како брашно не би доспјело у цијеви.
Наиме, у контакту са водом брашно се згусне, а таква смјеса лако може да зачепи кухињске цијеви.