Large banner

Желите ли дуго да живите: Једите чешће ову салату

Извор:

Крстарица

27.11.2024

09:07

Коментари: 0
Желите ли дуго да живите: Једите чешће ову салату

У нашем народу кисели купус користи се и као храна и лијек.

Предност киселог купуса се налази у високом проценту витамина Ц. То није све. Кисели купус је популаран против мамурлука, добар је за здравље тијела. Само 100 грама киселог купуса садржи 20 милиграма витамина Ц.

То јача имуну одбрану и спречава рано старење ћелија и ткива. Кисели купус такође садржи витамине А, К и сложене витамине групе Б. Ове супстанце спречавају бројне гастоинтестиналне патологије (на примјер чир на желуцу и дванаестопалачном цријеву).

Кисели купус снижава холестерол у крви и спречава појаву малигних ћелија. Одличан је као дијететски производ јер садржи тартронску киселину која спречава стварање масних наслага.

Рецепт:

Потребно је:

2 главице купуса

6 већих мркви

со (40 гр на килограм поврћа)

вода

Припрема:

Купус изрендајте, а затим и мркву. Измијешајте поврће па стављајте у пластично буре. Ред поврћа, па ред соли.

Затим налијте купус са водом, толико да огрезне. Притисните поврће поклопцем па каменом како би се лијепо слегло.

Затим оставите да укисне. Након пар дана провјерите, ако се појави пјена на купусу, покупите је.

Кад се купус и мрква укиселе, служите салату. Нема здравијег оброка од овог, преноси Крстарица.

Подијели:

Таг:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

14:15

Ало Ало С06 ЕП 01 (Р, 12+)

серијски програм

14:45

Дивље пчеле ЕП 83

серијски програм

15:30

Крваво цвијеће С02 ЕП 174 (12+)

серијски програм

16:20

Вјежбајте са Лидијом

лајфстајл

16:30

Вијести

информативни програм вијести

16:50

Центар дана

инфотејнмент

18:20

Тајне музеја

емисија из културе

Small banner
Small banner