Поврће које изузетно добро топи сало, благотворно утиче на крв као и варење је парадајз.
Многи људи не конзумирају парадајз довољно често, а постоји неколико важних разлога зашто би то требало да се промијени.
Истраживања показују да ликопен, који се налази у парадајзу, може спријечити развој ћелија рака, посебно рака простате, желуца и дебелог цријева. Такође је корисно знати да се кувањем парадајза повећава ниво ликопена у поређењу са сировим парадајзом.
Парадајз је богат витамином Ц, који је природни антиоксиданс. Осим тога, садржи витамин А, гвожђе и калијум, који играју кључну улогу у одржавању здравља нерава и нормалне циркулације крви.
Витамин К, присутан у парадајзу, важан је за згрушавање крви. Свакодневно конзумирање парадајза такође ће вам помоћи да одржите кожу здравом и сјајном.
Парадајз може смањити штету изазвану конзумирањем дувана захваљујући кумаринској и хлорогенској киселини које садржи.
Ако покушавате да смршате, парадајз ће вам бити од велике помоћи. Има мало калорија, а богат је влакнима, што значи да ће вас дуже држати ситим и потпомаже да се сало топи боље.
Ако можете, потрудите се да га једете сваки дан, преноси Крстарица.
Најновије
Најчитаније
11
55
11
52
11
51
11
49
11
43
Тренутно на програму