20.08.2025
20:18
Већина хране из конзерве садржи високе количине натријума, конзерванса и адитива.
Храна из конзерве коју свакодневно стављамо у салату, сендвич или чорбу – може да направи хаос у цријевима, ослаби срце и погорша стање коже. Нутриционисти је избјегавају. Ми је једемо сваки дан.
Хитно се повлачи флаширана вода: Могуће присуство опасних бактерија
Одређене врсте конзервисане хране које већина нас има у кухињи могу да изазову озбиљне здравствене проблеме. И то не само ако се једу често – већ и ако се налазе на менију повремено, али годинама.
Већина конзервисане хране садржи високе количине натријума, конзерванса и адитива који могу да изазову упале у тијелу.
Инвазија дивљих коза: Становнике из домова тјерају неочекивани непријатељи
Натријум у великим количинама директно утиче на крвни притисак и срце, док адитиви попут нитрита и сулфита могу да оштете цријевну микрофлору и изазову кожне реакције.
Најгори кривци из конзерве:
-Паштете
-Готови гулаши и чорбе
-Месни нарезак
-Виршле у конзерви.
На тренингу пред меч напето: Јокић не тренира са остатком екипе
Ове намирнице често садрже комбинацију соли, шећера, засићених масти и хемијских додатака који заједно дјелују као тихи разарачи организма.
Ако на етикети видите састојке као што су Е250 (натријум нитрит), Е211 (натријум бензоат) или Е621 (мононатријум глутамат), знајте да се ради о хемији која може да изазове упале, алергије, па чак и хормонске поремећаје.
За ова 4 знака сутра стиже велики новчани добитак
Не морате да се одрекнете практичности, само бирајте паметније. Умјесто паштете, направите домаћи намаз од туњевине и авокада. Умјесто готових чорби, скувајте већу количину домаће и замрзните.
Поскоци угризли двојицу младића
Оно што штети често долази запаковано као "брзо и лако". Али тијело памти. Свака конзерва која се отвори је потенцијални удар на здравље, а ми сами бирамо да ли ћемо га игнорисати.
Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму
0:30
Центар дана (Р)
инфотејнмент
2:00
Народ прича (Р)
репортажна емисија
2:30
У микс зони (Р)
емисија о спорту
3:00
Историја хране (Р)
документарни програм