Large banner

Зашто требамо јести наранџе

Извор:

Она

24.06.2024

10:14

Коментари: 0

Наранџе су цитрусно воће које може да се једе само за себе, али и да се циједи и да служи као декорација. Пуне су бројних бенефита, а ово су само неки од њих.

Оно што готово сви знамо јесте да су пуне витамина односно антиоксиданса растворљивог у води који спречава оштећења ћелија. Поред витамина Ц, наранџа садржи и друге бенефите.

Влакна

Она могу да држе ниво шећера у крви под контролом, а и да смање висок холестерол.

Калцијум

Наранџе садрже око 55 мг калцијума односно чак 6% препоручене дневне дозе. Калцијум је важан за иградњу јаких костију и одржавање здравља костију.

Фолна киселина

Ако немате довољно фолата у исхрани, то може да доведе до болести крви. Посебна је препорука ако сте трудни, да обавезно конзумирате наранџу управо због природног извора фолата.

Калијум

Овај минерал регулише рад срца и функцију мишића, а показало се да снижава крвни притисак код људи са хипертензијом.

Лимунска киселина

Она се користи као природни конзерванс, а наранџе га имају у изобиљу и могу повољно утицати на избацивање камена у бубрегу.

Подијели:

Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

16:20

Вјежбајте са Лидијом

лајфстајл

16:30

Вијести

информативни програм вијести

16:50

Центар дана

инфотејнмент

18:20

Народ прича

репортажна емисија

18:55

Маркетинг

маркетинг

19:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

19:40

Маркетинг

маркетинг

Small banner
Small banner