Извор:
Крстарица
17.05.2025
05:00
Коментари:
0Могуће је припремити помфрит и без уља, а да укус буде подједнако добар.
Помфрит је идеалан прилог уз хамбургере или неко друго месо са роштиља. Међутим, многи га користе и као главно јело, а не као прилог.
Ипак, због начина припреме који изискује пржење у великим количинама уља, помфрит спада у храну која уопште није најздравији избор.
Међутим, могуће је припремити га и без уља, а да укус буде подједнако добар захваљујући једном састојку.
Поред кромпира, за ову здравију варијанту помфрита биће вам потребно бјеланце и зачинско биље по укусу.
За почетак огулите кромпир и исјеците га тако да добијете облик помфрита. Потом га уваљајте у умућено бјеланце у које сте претходно додали зачине по жељи.
Ређајте помфрит у плех који сте обложили папиром за печење, и пеците га у претходно загријаној рерни на 200 степени док не добије златну боју. Вријеме печења зависиће од јачине рерне.
Најновије
Најчитаније
16
00
16
00
15
50
15
49
15
45
Тренутно на програму