Неуставно поскупљење паркинга

Возачи након одлуке Уставног суда: Закон треба поштовати, колико школе има градоначелник?

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2024. 19:08

Неуставно је поскупљење паркинга у Бањалуци, одлучио је Уставни суд Српске. Ово је шамарчина Драшку Станивуковићу и његовом тиму самозваних стручњака који су прошле године одлучили да удуплају цијене паркирања у граду. Многи су упозоравали да не може тако али градоначелник и његова свита нису слушали. Сад само могу да плачу док читају судску одлуку у којој, између осталог, пише:

"У поступку доношења овог правилника градоначелник није прибавио сагласност Скупштине Града на цијену комуналне услуге паркирања возила на јавним паркиралиштима што је, по оцјени Суда, сходно релевантним одредбама Закона о локалној самоуправи и комуналним дјелатностима, био обавезан", саопштено је из Уставног суда Републике Српске.

Суд одлучио: Неуставна одлука Станивуковића о поскупљењу паркинга

Суд одлучио: Неуставна одлука Станивуковића о поскупљењу паркинга

То је добро знао Боран Босанчић, предсједник бањалучког ДЕМОС-а, који је од Уставног суда и тражио оцјену уставности и законитости спорног Правилника. Након одлуке, једино што може да се уради је:

"Да почне да важи стари правилник што би у пракси значило да ће доћи до смањења цијене што је најбитније за грађане. Одлуке Уставног суда су коначне и обавезујуће, да се та одлука објави и да она коначно ступи на снагу", рекао је Боран Босанчић, предсједник ДЕМОС-а Бањалука.

Још једна превара градоначелника: Град наплаћује паркинг иако нема законско упориште - станари огорчени

Још једна превара градоначелника: Град наплаћује паркинг иако нема законско упориште - станари огорчени

Бањалучани су побјеснили због поскупљења које је Станивуковић најавио још прошле године па кад је видио колико је народ љут, одлучио је да се паркинг уопште не наплаћује неколико дана. Недуго након тога, вратио је старе цијене а онда ударио ове дупле. Многи данас кажу да је одлука Уставног суда показала какав је Станивуковић манипулатор. Ево шта кажу возачи.

"Моје мишљење је да треба поштовати закон. Ако је закон такав, значи да иде смањење. Могу ли ја вас нешто питати: Колико школе има тај градоначелник?", поручују возачи.

Уставни суд није стао само на паркингу јер није само то проблем. Усвојена је иницијатива Милка Грмуше за оцјену уставности и законитости појединих одредби одлуке о безбједности саобраћаја на путевима града Бањалука. 

И за крај подсјетник да је Драшко Станивуковић тврдио да није поскупио паркинг у граду већ да је дошло до промјене зона. Ко год му је од његових силних савјетника смислио да ову глупост извали, нека се сада ухвати судске одлуке и, заједно са својим шефом, погледа какве кардиналне грешке праве. И на све то, убјеђују суграђане да су у праву. А у ствари, не знају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: