Предсједник Скупштине града Бањалука

Нинковић: На помолу још једна пријава против Станивуковића - простори за предшколске установе немају дозволу

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 13:24

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић позвао је данас Окружно јавно тужилаштво на рад по кривичним пријавама које је у посљедње двије године поднио против градоначелника Драшка Станивуковића и његових сарадника.

"Што се тиче изјаве господина Видачковића, хоћу да вас подсјетим да ја посљедње двије године причам све оно што је Видачковић доказао", истакао је Нинковић.

Он истиче да је поднио седам кривичних пријава против градоначелника Драшка Станивуковића и његових сарадника.

"Данас сам дошао пред ОЈТ да јавно тражим образложење све ово што се дешава у посљедње двије године. Данас хоћу да питам шта је са кривичним пријавама које сам ја покренуо по службеном дужности и лично као грађанин овог града", рекао је Нинковић.

''Слагао, слагао, слагао'': Сабране лажи и недјела Драшка Станивуковића

''Слагао, слагао, слагао'': Сабране лажи и недјела Драшка Станивуковића

Нинковић истиле да је изјава Жељка Видачковића да је дао Небојши Дринићу 5000 марака за одређену услугу која се тиче запослења, прави доказ свега онога што је он говорио.

"Ми данас имамо да након мојих кривичних пријава и доказа које сам изнио, главне службе за ревизију која је потврдила дио свега овога што смо причали у посљедње двије године и изјаву господина Видачковића у виду свједока гдје говори да је дао тај новац зато што му је обећана одређена услуга да се опет ништа не дешава", рекао је Нинковић.

Он је данас позвао ОЈТ и МУП да ухапсе Небојшу Дринића и Драшка Станивуковића који имају елементе кривичног дјела у њиховим радњама које су проводили у посљедње двије године.

Нинковић је најавио још једну кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја и омогућавања стицања имовинске користи трећим лицима кроз јавни позив за достављање понуда за давање у закуп опремљеног пословног простора за потребе предшколског образовања.

"Кад су схватили да губе изборе, одлучили су се да наредних 20 година омогуће себи или својим ближњим одређене приходе кроз изнајмљивање простора, а извлачећи новац из градског буџета", навео је Нинковић.

Како истиче, простори које надлежни у граду Бањалука предвиђају да буду предшколске установе немају ниједну потребну дозволу за рад вртића.

"Савјетујем родитељима да размисле прије слања д‌јеце у такве објекте, јер не испуњавају основне услове за боравак д‌јеце", додао је Нинковић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.