Савјет министара БиХ

Усвојен Приједлог развојно-инвестицијског програма институција БиХ вриједног више од двије милијарде КМ

  • Извор: АТВ
  • 23.10.2024. 17:13

Савјет министара БиХ усвојио је Приједлог програма јавних инвестиција/развојно-инвестиционог програма институција БиХ 2025-2027. године, са подацима о 281 пројекту у укупној вриједности 2.871.200.000 КМ, који је припремило Министарство финансија и трезора.

На 124 пројекта у имплементацији се односи 1,160 милијарди КМ, на 25 одобрених пројеката 83,82 милиона КМ, док је вриједност 132 кандидована пројекта 1,626 милијарди КМ, саопштено је из Савјета министара.

"Све институције Савјета министара дужне су ажурирати податке о пројектима у складу са свим промјенама, укључујући и настале промјене у процесу припреме закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2025. годину", наведено је у саопштењу.

Програм јавних инвестиција/развојно-инвестиционог програма институција БиХ је инструмент планирања који омогућава боље кориштење буџетских средстава и пружа бољи приступ страним изворима финансирања вишегодишњих пројеката.

Тужилаштво: Од набављених 165 респиратора, 85 није за употребу!

Тужилаштво: Од набављених 165 респиратора, 85 није за употребу!

На данашњој сједници усвојена је Информација Дирекције за европске интеграције (ДЕИ) о одржавању осмог састанка Пододбора за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ 19. новембра.

"ДЕИ ће, у сарадњи с надлежним институцијама у БиХ и надлежним службама Европске комисије, спровести неопходне радње за одржавање осмог састанка Пододбора за пољопривреду и рибарство, којим се спроводи Споразум о стабилизацији у придруживању (ССП)", наведено је у саопштењу.

Током осмог састанка делегације БиХ и Европске комисије, путем видео-конференције, разговараће о спровођењу ССП-а у трговинским и тржишним аспектима, развоју билатералних трговинских односа у секторима пољопривреде и рибарства, пољопривреди и руралном развоју, фитосанитарном, ветеринарском и подручју безбједности хране, те рибарству и аквакултури.

Свједок на суђењу Миличевићу: Бирао је између пословног простора, стана и пара

Свједок на суђењу Миличевићу: Бирао је између пословног простора, стана и пара

Савјет министара дао је сагласност на Правилник о службеним возилима за специјализоване намјене Министарства безбједности ради његовог усклађивања с раније усвојеним Правилником о условима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама БиХ.

Овим правилником прописани су начин кориштења, те услови набавке уз права и обавезе особа које користе укупно 16 специјализованих службених возила у власништву овог министарства, процијењене вриједности од 50.000 до 125.000 КМ, колико износи процјена моторног возила за темпест мјерење.

Ради се о доставним и возилима за обављање инспекцијских активности, за превоз класификоване поште, за вршење темпест мјерења, те за потребе сектора у Министарству безбједности током обављања службених послова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.