Начелник Теслића на оптуженичкој клупи

Свједок на суђењу Миличевићу: Бирао је између пословног простора, стана и пара

  • Извор: АТВ
  • 23.10.2024. 16:30

Начелник Теслића Милан Миличевић данас у оптуженичкој клупи и то због трговине утицајем. Одмах поред њега теслићки начелник Одјељења за просторно уређење Никола Стокић коме се ставља на терет злоупотреба службеног положаја. На рочишту је саслушано пет свједока, међу њима и Ален Сеферовић који је Миличевића и пријавио СИПА-и да је од њега тражио новац.

 Када је почео са изградњом зграде у Теслићу, Миличевић му је рекао да тражи пословни простор, испричао је на суду Сеферовић. Мислећи да жели да га купи, рекао му је цијену, а Миличевић одговорио да се нису разумјели. Када је Сеферовић схватио о чему се ради, умјесто великог пословног простора, понудио му је мањи стан. А онда му је, како тврди, Миличевић на папиру написао и цифру од 100.000 марака. Буквално је под ставке један, два и три ставио пословни простор, стан и новац и рекао да ће јавити за шта се од тога одлучио.

Касније је само послао број три што је, како Сеферовић тврди, значило да се Миличевић одлучио за новац. Није га добио, а онда је за Сеферовића и његовог брата, са којим је правио зграду, кренуо пакао. Тврди да су му Стокић и Миличевић саботирали дозволе и одуговлачили предмете, док је трпио све већу материјалну штету. Одлучио је да све пријави када је видио да нема куда и када су му кредити доспјели на наплату.

Случај Тодић и даље без епилога, Миличевић и Стокић ћуте

Случај Тодић и даље без епилога, Миличевић и Стокић ћуте

Пријаву је поднио СИПА-и, не теслићкој полицији јер, како каже, Миличевић је моћан, утицајан и бахат и пријава би била заташкана. Са Миличевићем се видио након тога и, како каже, договорио да му да дио новца када му брат дође из Словеније. Заједно са братом након неколико дана отишао је код Миличевића у општину. Тада су по договору са истражиоцима СИПА-е дошли озвучени, са сакривеном камером и означеним новчаницама. Када је његов брат кренуо да вади новац, Миличевић је руком одмахнуо и рекао да не дају сада него када се нешто уради и заврши од радова на које се чекало. Да се тако десило испричао је и Сеферовићев брат Раденко Николић. Тврдио је и да су константно саботирани, по питању изградње и то јер су Миличевић и Стокић хтјели корист за себе.

Сеферовић и Николић испричали су и да су дали око 20.000 евра Миличевићу прије тога свега јер им је како су рекли тражио за славу СДС-а. Лидер СДС-а и теслићки начелник Милан Миличевић поставио је свједоку Сеферовићу неколико питања, да би му на крају рекао „није било потребе да лажеш“. Оптужница против Миличевића и Стокића подигнута је у августу ове године. Све оптужбе Миличевић је раније одбацио. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.