Коначно дивне вијести

Дјевојка из Кнежева добила нови бубрег: Имала сам само 16 сати

  • Извор: Агенције
  • 08.10.2024. 20:48

Осамнаестогодишњој Милени Свјетлановић из Кнежева, која је од 14 године живота на дијализи, у недјељу је извршена успјешна трансплантација бубрега у бјелоруском Минску.

Милена је на свом фејсбук профилу објавила ову фотографију из Минска- уз поруку:

"(МИНСК) – Хвала за нови живот! Хвала Фонду, хвала мом донору (иако не знам ко је), хвала свим докторима и сестрама на разумијевању. И сада идемо јаче у љепши и бољи живот!".

Милена је у суботу у 14:30 часова добила позив из Минска са поруком да има 16 сати да буде на одјељењу у Минску јер се појавио донор.

Na dijalizu dolazi tri puta sedmično: Transplantacija bubrega bi spasila život Mileni (15)

Na dijalizu dolazi tri puta sedmično: Transplantacija bubrega bi spasila život Mileni (15)

У контакту Фонда за лијечење дјеце у иностранству Републике Српске "Душа дјеце“, са Агенцијом “Травел План“ из Бања Луке организован је најбржи начин за транспорт Милене до Минска. Минуте су одлучивале! Милена је око 15:00 часова у суботу кренула из Кнежева.

Њу је Сњежана Пикеља превезла до Бањалуке гдје ју је чекао санитет који ју је превезао до Загреба. Потом је Милена авионом пребачена до Франкфурта, а затим у Виљнус у Литванији, гдје ју је чекао возач и пребацио до бјелоруског Минска.

Већ у недјељу у јутарњим часовима су одрађене све потребне претраге, да би у 15:00 часова била извршена успјешна трансплантација бубрега.

Милена каже да се осјећа добро. Јуче су је пребацили на одјељење и постепено се опоравља.

"Рана боли наравно, али када чујем да је бубрег млад и здрав, мене прођу сви болови. Вјерујем да ћу се ускоро опоравити и доћи у моје Кнежево здрава, као што желим већ од свога рођења", рекла је она за портал "Кнежево на длану".

Све у црвеном: Узнемирујући радарски снимци урагана

Све у црвеном: Узнемирујући радарски снимци урагана

Ова храбра дјевојчица, која од 9. мјесеца живота имала проблеме са бубрегом је у посљедњих неколико година сама проналазила комбинације како отићи до Београда, од Београда авионом до Истанбула, од Истанбула до Виљнуса у Литванију па се снаћи за превоз до Минска за дијализу, јер због сукоба у Украјини нису постојали директни летови за Минск.

Имала је срећу што је сазнала за Фонд за лијечење дјеце Републике Српске у иностранству "Душа дјеце“ који јој је рефундирао све путне трошкове и који је уплатио по предрачуну 100.000 евра за трансплантацију.

Свака 3 мјесеца је Милена путовала на контроле у Минск и због дијализе морала да стигне за 24 сата, али није одустала. Чекала је свог донора.

Није одустала ни кад није могла више рефундирати лијек Ренвелу који ју је држао у животу.

Милена је коначно успјела!

На крају разговора захвалила се Фонду, донору, докторима и сестрама на посебној пажњи и Сњежани Пикељи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм