Large banner

Коментари:

0

Подијели:

Ово је легло заразе: Власница ресторана открила шта никада не би требало да наручите

25.08.2025

16:58

Ово је легло заразе: Власница ресторана открила шта никада не би требало да наручите
Фото: pexels

Када сљедећи пут будете у ресторану и погледате у јеловник, сјетите се овог упозорења - постоји неколико ствари које власници ресторана никада не би наручили, јер знају колико ризика носе.

На ТикТоку се недавно огласила Јулија из Уједињеног Краљевства, која је подијелила инсајдерске савјете своје блиске пријатељице - власнице ресторана. Њена порука је јасна: нека јела су право легло бактерија, а ви их несвјесно плаћате скупље него што вриједи.

"Специјалитет куће" често значи - остаци од јуче

Прва ставка коју је истакла јесте оно што многи сматрају примамљивим - специјалне понуде. Иза тог имена често се крију састојци који морају хитно да се потроше.

Епл

Епл тужи бивше запосленике за одавање пословних тајни

''Прекрива се сосом и украсима, а заправо плаћате много новца за јучерашње остатке'', навела је Јулија, преносећи ријечи своје пријатељице.

@juliabesz.bloommoneying

We were sat over a late-night cuppa after his shift when he said it: “There are a few things you should never order in any restaurant.” Not his, not a chain, not even the posh ones. I laughed, thinking it was some insider joke — but his face didn’t budge. He wasn’t being dramatic, he was being de@d serious. The first on his list? “Specials” that aren’t tied to a clear seasonal ingredient. Sounds harmless, but in the trade, that often means “stuff we need to shift before it goes off.” The sauce masks the age, the garnish distracts you — and by the time you’ve finished, you’ve basically paid top dollar for yesterday’s leftovers. Then there’s shellfish in places nowhere near the coast. Unless you know they’ve got daily deliveries and spotless storage, you’re gambling with your gut. “Most punters don’t realise,” he said, “but the wrong handling turns a fancy seafood platter into a food poisoпing time bomb.” He also warned me about ice in drinks at certain bars. “If the ice machine isn’t cleaned properly — and in busy spots, it often isn’t — you’re basically sipping on a chilled petri dish.” Suddenly, that summer cocktail didn’t feel so Instagrammable. And the shocker? Chicken dishes in buffets or all-you-can-eats. It’s the perfect breeding ground for bacteria if temps aren’t bang-on, and trust me — in high-volume places, they’re not checking every tray like they should. “You won’t see it,” he said, “but you’ll feel it 12 hours later.” Here’s the quick takeaway for peace of mind: next time you eat out, ask yourself one question — how quickly is this moving off the kitchen pass? If the answer’s “not very,” leave it on the menu. You’ll save yourself a fortune in wasted meals… and maybe a night hugging the loo.

♬ original sound - juliabesz.bloommoneying

Шкољке - само ако је ресторан уз море

Једна од највећих заблуда гостију јесте да се шкољке могу јести свуда.

''Ако ресторан није поред обале, шкољке једноставно прескочите, савјетује власница. Разлог? Ризик од тровања расте вишеструко ако морски плодови не стигну свјежи.

На ред је дошао и лед. У прометним баровима машине за лед се ријетко чисте, а то је, тврде инсајдери, рај за бактерије.

''Мислите да пијете освјежавајући коктел, а заправо гутате све оно што се наталожило у машини.

Полиција Србија

Нови ужас: Сексуално злостављао дијете!

Пилетина - највећа замка шведског стола

Пилетина је одувијек на лошем гласу. Недовољно печена изазива салмонелу, а чак и кад је правилно термички обрађена, ако сатима стоји на топлом шведском столу, постаје идеално тле за бактерије.

''Не можете их видјети, али ћете их осјетити неколико сати касније'', упозорава власница.

Јулијин видео прегледан је готово 400.000 пута, а коментари су подијељени. Неки су се сложили:

Санкт Петербург-Русија-снијег

Тек је август, а у овом граду је већ пао снијег

1. Никада не наручујте са менија специјалних понуда, то је храна коју су хтјели да баце.

2. Никада не наручујте рибу понедјељком - нема свјеже испоруке, једете остатке.

Други, пак, тврде да ''специјалне понуде'' могу бити креативна јела младих кувара, који желе да покажу своје умијеће, а не начин да ресторан прикрије остатке.

(Она.рс)

Large banner

Препоручени садржај

Огласи
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

19:40

Маркетинг

маркетинг

19:43

Спорт

спортски програм

19:50

Маркетинг

маркетинг

19:55

Временска прогноза

временска прогноза

20:00

Лото, Лутрија РС

лото

20:10

Азија, скривена мјеста

документарни програм

21:00

Мућке-специјал (12+)

серијски програм

Small banner
Small banner