Директор компаније "Проинтер ИТСС"

Перишић за АТВ: Радници немају разлога за бригу, сачуваћемо радна мјеста

  • Извор: АТВ
  • 25.06.2024. 08:15

Још једном, срамне санкције осим АТВ-у стигле су и на друге адресе. Без икаквог ваљаног образложења санкционисана је мрежа коју чине седам субјеката - Инфинити интернешнел група, "Проинтер", "Калдера", Инфинити медија, К-2 аудио сервис, Уна ворлд нетворк и "Сиријус 2001" као и два појединца.

Још један атак на Републику Српску, на демократско друштво, на њен Устав, економију, и оно што је најважније, на њене људе, у овом случају обичне раднике наведених фирми.

Купрешанин Вукелић: Основ сваког демократског друштва су слободни медији

Купрешанин Вукелић: Основ сваког демократског друштва су слободни медији

Директор компаније "Проинтер ИТСС" Владимир Перишић, за АТВ јутро је рекао да је за санкције сазнао из медија, те да они, као компанија, нису добили никакав званичан акт.

- За санкције смо сазнали из медија, односно, тај дана када су пренесене информације из америчке Амбасаде у Сарајеву. Ми као компанија нисмо добили никакав званичан акт, нити допис, нити било шта слично. Санкције су неоправдан акт, несхватљив, никакви докази нису понуђени, као ни ваљани разлози зашто смо ми као једна технолошка компанија, технолошка групација, се нашли под ударом санкција - рекао је Перишић.

Како каже, борбу настављају, одустајање није опција.

- Нама као компанији никако није опција одустајање. Ми морамо да се боримо, поготово што знамо да смо у праву и да смо апсолутно неоправдано погођени свим овим шта се дешава - додаје Перишић.

Перишић сматра да је компанија, на чијем је он челу, као лидер у региону када је у питању ИТ сектор, неком постала трн у оку.

- Ми смо као компанија много тога уложили, ресурса, времена, труда, средстава да постигнемо то што смо постигли. Да се нађемо на том мјесту гдје јесмо, а то је да смо сигурно једна од највећих ИТ компанија у региону. Ако то посматрамо са становишта наше групације, сигурно смо једна од највећих технолошких групација, која послује, не само у БиХ, него и у региону. Ми смо домаћа компанија. Све оно што радимо, сав наш приход и све обавезе које измирујемо према држави, остаје овдје. Да ли смо постали некоме трн у оку, вјероватно да јесмо. Имали смо једну од најуспјешнијих пословних година у историји пословања наше компаније и вјероватно смо са нашим резултатима засметали некоме. Такође, изашли смо на друга тржишта, ван Републике Српске, БиХ, по С. Македонији, Србији и вјерујем да је конкуренција на неки начин имала везе са овим што нам се дешава - истакао је Перишић.

Радници АТВ-а на удару: Због америчких санкција остају без крова над главом

Радници АТВ-а на удару: Због америчких санкција остају без крова над главом

Директор компаније "Проинтер" поручује да радници немају разлога за бригу.

- То је генерално највећи проблем. Овим потезом су погођени сами радници. Оно што ми свакодневно радимо, јесте да смо у комуникацији са Управом наше групације, налази се рјешење и већ смо надомак истог. У наредних неколико дана, изаћи ћемо у јавност и медије и рећи ћемо шта је план. Радници апсолутно немају разлога за бригу. Наш приоритет је очување радних мјеста, да наставимо да радимо бизнис који радимо, да завршавамо пројекте које смо почели и да радимо нове пројекте. Ми смо компанија која је достигла највише свјетске стандарде у свом пословању, махом у раду са америчким компанијама, што је још један од разлога да нам је потпуно несхватљиво шта нам се дешава - наглашава Перишић.

Најмлађи доктор наука у Српској у области енергетике Дејан Ивић, за АТВ каже да у компанији "Проинтер", има прилику за развој.

- Оно што је мене водило, јесте, да сам ту свој на своме да ми је лакше и функционисати и радити са својим људима са својом екипом, да имам могућност бирати сараднике, а такође да имам подршку домаће компаније у смислу да имам одријешене руке за развој, да имам одријешене руке за праћење глобалних трендова у електроенергетици. Као неко ко је пуних пет година радио у некој интернационалној компанији, врло добро знам какви аршини тамо владају и како функционише свијет тих великих интернационалних компанија - прича Дејан Ивић, инжењер Електротехнике и Тим лидер за енергетска рјешења у компанији "Проинтер".

О Дејану, Перишић има само ријечи хвале.

- Дејан је велики професионалац, сјајан момак и врхунски стручњак у компанији. Када ударите на основна људска права, свако размишља о својој будућности. Поносан сам на наше запослене и на разумијевање које показују у овом тренутку. Показују ентузијазам да ће ово све да се ријеши и да нико неће да остане на улици - јасан је Перишић.

Ђурић најавио одлазак и одговор на санкције: Сачуваћемо компаније и радна мјеста

Ђурић најавио одлазак и одговор на санкције: Сачуваћемо компаније и радна мјеста

Овим санкцијама, каже Перишић, домаћим компанијама се шаље порука да не би требало да излазе на друга тржишта.

- Нашим компанијама, овим се шаље порука да ми не бисмо требали да излазимо на нека друга тржишта, да показујемо наше квалитете. Визија и мисија наше компаније јесте управо то, да имамо стручњаке који могу да изнесу доста квалитетних пројеката. Ниједан пројекат није остао незавршен - изјави је Перишић.

Он се осврнуо и на актуелни ситуацију са банкама, када су у питању санкционисане фирме.

- Они ће покушати да заштите себе и своје пословање. Видјећемо како ће се банке понашати у наредном периоду - закључио је Перишић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.