Све се урушило преко ноћи

Радници АТВ-а на удару: Због америчких санкција остају без крова над главом

  • Извор: АТВ
  • 24.06.2024. 19:05

Славиша Ђурковић један је од радника коме су америчке санкције срушиле снове. Новинар је АТВ-овог портала, недавно се оженио и заједно са супругом одлучио на наредни корак-куповину стана. Високообразовани, млади, запослени, испуњавају и услове за младе брачне парове.

Ушли су у процедуру, кредит им је одобрен, а онда се све срушило преко ноћи.  

"Искористили смо погодности које имамо у Републици Српској, у погледу камата итд. довели смо све пред свршен чин, то поприлично дуго траје све се поклопило, уложили смо животну уштеђевину, у понедјељак смо добили потврдан одговор из банке да испуњавамо услове, није прошло ни 24 сата од увођења санкција обавијестили су нас да нам неће дати кредит", прича Ђурковић.

Знате каква је ситуација- једино је објашњење које је Ђурковићима стигло из банке. А онда су се позвали на дискреционо право да нису дужни да дају објашњења о тим потезима. Банке су пристале да слушају друге државе и раде на штету својих грађана, каже Славиша. 

Са судбинама грађана посебно се играју Американци који су тек тако без разлога, објашњења и доказа одлучили да некоме уништавају животе. 

"Играју се са животима људи, будућношћу, људи пролазе огромне стресове, ми смо изневјерили од људи са којима смо направили договор, изневјерили породицу, све у шта сте уложили, а није до вас", објашњава Ђурковић.

Стан у коме је Славиша планирао да са супругом проведе живот због свјетских моћника сада је само пусти сан. Иако се стан налази преко пута зграде у којој сада живе као подстанари и само је на неколико корака, од њих за сада је никад даље.  

"Ми у суштини сваки дан пролазимо тим улицама, гледате тај стан, тај балкон и све ту, али ето због неке играрије и глупости...не знам", прича Славиша.

Славиша је само један од радника АТВ-а који пролази кроз ову агонију. Већ годинама  многи пролазе исто. Иако из америчке амбасаде лицемјерно тврде да санкције нису уперене против радника, управо их радници који само раде свој посао и хране своје породице највише осјете на својој кожи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм