У Босанском Петровцу

Предсједник Додик: Дјечак којем сам поклонио балирку ме импресионирао, оставио ме је без ријечи

  • 21.09.2024. 11:50

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је у подкасту Срне да очекује најбољи резултат до сада на локалним изборима, те поручио да ће кандидати ове странке добити подршку грађана у Бањалуци, Бијељини и Теслићу, као и да је спремно за славље у изборној ноћи.

"Добићемо Бањалуку, Бијељину и друге градове које држимо. Добићемо Теслић, а и у Источној Илиџи имамо добар развој ситуације. Одржаћемо све општине гдје смо до сада побјеђивали. Већ сада намјештамо озвучење за славље у изборној ноћи", рекао је Додик у подкасту Срне.

ВЈЕРУЈЕМ У ПОБЈЕДУ КАНДИДАТА СНСД-а

Додик вјерује у побједу кандидата СНСД-а, прије свега у побједу Николе Шобота за градоначелника Бањалуке. Лидер СНСД-а је истакао да је развој Бањалуке у протекле четири године дефинитивно заустављен.

Предсједник Додик: Немам проблем са Америком, али имам са покушајима наметања

Предсједник Додик: Немам проблем са Америком, али имам са покушајима наметања

"Могу да причају да је нешто урађено, али то је само кречење, нема ниједног капиталног пројекта, а успјех политичара се мјери по ономе што је оставио иза себе. Иза мене и бивших градоначелника из партије на чијем сам челу је изграђена Бањалука, иза нас су капитални пројекти, зграде институција, инфраструктурни пројекти... Све што се гради у Бањалуци мора да има призвук грађења државе, јер Бањалука заслужује да буде главни град Републике Српске, а Пале ћемо прогласити пријестоницом", истакао је Додик.

Он је нагласио да су људи из опозиције спремни да под притиском странаца раде у њиховом интересу, што потврђују и сусрети предсједника Народног фронта Јелене Тривић, руководства СДС-а и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића са Кристијаном Шмитом.

ДЈЕЧАК КОЈЕМ САМ ПОКЛОНИО БАЛИРКУ ЗА СИЈЕНО МЕ ИМПРЕСИОНИРАО, ОСТАВИО МЕ ЈЕ БЕЗ РИЈЕЧИ

Када је ријеч о разним злонамјерним оптужбама на његов и рачун СНСД-а у предизборној кампањи, лидер СНСД-а је рекао да медији сваки његов корак представљају као злоупотребу свега, као што су покушали да представе и његов сусрет са дјечаком у Босанском Петровцу којем је раније донирао балирку за сијено, а који је изразио жељу да му захвали на поклону.

Додик: Постоји подршка на нивоу БиХ за укидање ПДВ-а на куповину прве некретнине

Додик: Постоји подршка на нивоу БиХ за укидање ПДВ-а на куповину прве некретнине

"Прво, ја сам у Босанском Петровцу био као предсједник Републике Српске и није било ријечи о политичком скупу, иако злонамјерни желе да то представе на један веома лош и ружан начин, занемарујући чињеницу да је ријеч о повратничкој породици којој је била потребна помоћ да би опстали на свом огњишту.

Ја сам поносан на тај догађај који је код добронамјерних људи могао само да изазове емпатију. Тај дјечак када је изашао на бину да ми захвали за балирку за сијено, код мене је изазвао сузе. Требало ми је пола минута да се саберем да бих могао да проговорим. Оставио ме без ријечи и нисам могао да проговорим. Он се обратио мени тако достојанствено, са неизмјерном захвалношћу, и говорио је као да се са мном виђа сваки дан. То ме је импресионирало", рекао је Додик.

Он је нагласио да тај дјечак има здравији резон него десетине оних који то критикују, а који можда не знају ни шта је балирка за сијено и шта она представља за њега.

''До Нове године план очувања институционалне стабилности и развоја Српске''

''До Нове године план очувања институционалне стабилности и развоја Српске''

"Да ли ја по томе треба да бјежим од дјеце? Онда би писали да бјежим од њих. Нека пишу шта хоће, пишу и критикују стално. Али, мени више значи што сам ја тог дјечака усрећио. Њему је преминуо отац. Има сестру и мајку и једина је мушка глава на имању. Имао је само једну жељу да набави балирку за сијено да не би плаћао друге и да би могао сам да балира сијено", истакао је Додик.

ПОНОСАН САМ НА СВОЈУ ПОРОДИЦУ; КО ГОД МИ СЕ ЈАВИО НАСТОЈАО САМ ДА ПОМОГНЕМ

Говорећи о томе колико има времена за породицу с обзиром на обавезе које има и цјелодневни рад, предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а је рекао да, од када је почела предизборна кампања, веома мало времена проводи са породицом, али да је то цијена посла којим се бави.

"Породица је велико богатство. Моја кћерка има четворо дјеце, а син троје. Са унучадима се чујем телефоном ако не успијемо да се видимо цијели дан, јер је и њима почела школа, али у сваком случају бар поразговарамо телефоном и имамо лијепу комуникацију", рекао је Додик.

Он је додао да унуци често знају коментарисати његов посао. "Дође код мене унук и пита: `Па, деда, какав сад посао? Видиш ли ти да сам ја дошао`", рекао је Додик.

Предсједник Додик: Поједини медији угрожавају пословни амбијент, а поједини новинари за новац издали Српску

Предсједник Додик: Поједини медији угрожавају пословни амбијент, а поједини новинари за новац издали Српску

Он је истакао да постоје они који мисле да је суштина живота удар на нечију породицу. Такве приче, додао је он, пласирају они који не воде рачуна ни о себи у сваком смислу, док са друге стране постоји дјечак из Петровца који води рачуна о комплетном домаћинству и смета им што му се обратио.

"То су посебно они новинари који у току љета на конференцију за новинаре долазе у мајицама у којима су спавали. Не могу вјеровати да такви људи постоје. Али баш такви имају карактер да пласирају такве приче", истакао је Додик.

Он је рекао да нико од чланова његове породице није некоме начинио зло и да нема потребе да се то крије.

Предсједник Додик: Прича о сецесији политички и медијски спин, Српска има начин да се одупре притисцима

Предсједник Додик: Прича о сецесији политички и медијски спин, Српска има начин да се одупре притисцима

"У мојој породици сви пјевају. Ми се веселимо. Ми сви пјевамо, па и унук који је недавно славио 18. рођендан. Поносан сам на своју породицу, дјецу и унучад и на чињеницу да никоме нисмо учинили зло. Ко год ми се јавио настојао сам да помогнем. Ако некоме нисам помогао, то је само зато што нисам стигао, а одмогао сигурно нисам никоме", поручио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.