Београд

Стиже снијег у Србију

  • Извор: Агенције
  • 21.10.2024. 14:34

Циклон који се развија изнад Јонског и Егејског мора донијеће доста облака, па ће вријеме наредних дана у Србији обиљежити и киша, али и снијег на планинама.

"Ове седмице јутра хладна са температурама близу нуле. По котлинама и долинама ријека биће у магле. Преко дана претежно сунчано са максималном температуром око 20 степени Целзијусових" најављује метеоролог Ристић.

До краја недјеље препоручљиво је и слојевито облачење, јер ће бити велике разлике између минималне и максималне дневне температуре.

Поскупио паркинг у још једном граду Српске

Поскупио паркинг у још једном граду Српске

Према најави метеоролога Ристића, тачно у уторак, 29. октобра доћи ће до продора хладног ваздуха кроз Бечка врата.

То ће условити јако наоблачење, па се очекује и киша и пад температуре.

"Очекује се и развој циклона у Јонском и Егејском мору тако да ће бити доста облака, па се очекује и повремено падање кише, а на планинама висине око 1.000 метара може бити и снијега. Највиша температура биће у паду и кретаће се између 10 и 15 степени Целзијусових" најављује метеоролог Ристић.

Очекује нас неколико сњежних епизода

Дјелује да ће временска прогноза ове године испратити и календар, па ћемо имати хладну и оштру зиму.

"У Зајечару и Неготину температура је јутрос била у минусу. У свим градовима је између нуле и пет степени. Преко дана ће бити релативно топло вријеме, од послије 12 до 15 часова биће двадесетак степени и пријатно за шетњу" каже Ристић и додаје:

Родитељ напао директора школе

Родитељ напао директора школе

"У неким градовима ће бити огромна разлика у температури, чак и по 20 степени. То је баш много. Кошава поново почиње за викенд. У уторак имамо поновни пад температуре. Пратимо потпуно климатску нормалу. Следеће недеље улазимо у рано новембарско вријеме, има шансе да буде и кише. Прво јаче захлађење очекује се у трећој декади новембра мјесеца, око 25. и 26. новембра очекујемо и неку пахуљу у Београду и јужно од Београда, а већ у децембру би требало да имамо неколико сњежних епизода" најављује Ристић за "Пинк".

Вријеме за наредних 7 дана

Према прогнози РХМЗ-а за наредних седам дана, јутра ће бити хладна, са појавом слабог приземног мраза, а почетком наредне седмице на југу и истоку Србије понегдје и са слабим мразом на два метра висине, као и по котлинама у брдско-планинском подручју.

Очекује се да током ове недјеље температура буде у границама или мало изнад просјека за трећу декаду октобра, у већини места од 16 до 22 степена, а најтоплији дан биће сутра.

Познато о чему ће лидери БРИКС-а разговарати у Казању

Познато о чему ће лидери БРИКС-а разговарати у Казању

Због двије појаве, магле и ниских температура, данас ће на снази бити жути метеоаларм, и то у 4 предјела - источној, југоисточној и југозападној Србији, као и на Косову и Метохији.

Подсјећања ради, жути метеоаларм је на снази када је вријеме потенцијално опасно.

"Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике" објашњавају из РХМЗ.

Како напомињу из РХМЗ, биометеоролошке прилике погодоваће већини хроничних болесника, међутим, астматичарима се савјетује опрез, поготово у јутарњим сатима.

Грљење само до три минута – аеродром у овој земљи ограничио поздрављање

Грљење само до три минута – аеродром у овој земљи ограничио поздрављање

"Могуће метеоропатске реакције су главобоља и раздражљивост. Због веће разлике између јутарње и максималне дневне температуре ваздуха неопходно је слојевито одијевање" додају они.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм