Прозор-Рама

Посао за 300 људи: БиХ добија нову творницу

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2024. 21:26

Званично отварање нове, савремене, творнице компаније ГС-Рама заказано је за 5. новембар 2024.

Оно што је занимљиво је и да ће то бити прва права творница која је изграђена у општини Прозор-Рама у посљедњих 40 година.

Иако творница још није званично ни отворена, занимљиво је да је ГС-Рама већ сада највећа компанија у Прозор-Рами, ако се гледају укупна средства која у овој компанији износе више од 10 милиона КМ.

Вријеме је за купус: Провјерили смо цијену

Вријеме је за купус: Провјерили смо цијену

Иза инвестиције стоји предузетница Сњежана Копрунер. Ова творница дио је велике пословне групације ГС-ТМТ из Травника.

ГС-ТМТ је једна од најзначајнијих компанија у Средњој Босни, док се Копрунер сматра једном од најуспјешнијих предузетница у БиХ.

ГС-ТМТ има деценијама дуго искуство у производњи машинских елемената по наруџби, као и комплетних машина и компоненти. Између осталог, произвели су и прво домаће електрично доставно возило које је названо ЕВО.

Творница у Прозор-Рами ће радити за њемачке партнере.

Начелник Општине Прозор-Рама, Јозо Иванчевић, казао је за "Слободну Босну" да је поносан на чињеницу да је ријеч о општинском мега пројекту. Како је појаснио, више од 50 људи ишло је на обуку у творницу у Травник, док би у будућности требали наставити изградњу и запослити додатну радну снагу.

До када се бањалучки студенти могу пријавити за стипендије

До када се бањалучки студенти могу пријавити за стипендије

У пројекат ће се у првој фази уложити до 40 милиона марака, каже он, додајући да ће се у творници радити европски ниво производа, односно софистицирани производи који ће се извозити на европско тржиште.

"То ће бити велики пројекат, не само за нашу општину, него и шире јер ће ту радити и радници из других општина. Ова творница запошљаваће више људи. Крећемо са око 60 радника, а касније ће творница запошљавати и до 300", рекао је Иванчевић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм