Прољеће је званично почело прошле недјеље а са његовим доласком стигли су и први млади кромпири.
Сваке године, послије зиме која увијек дјелује као да траје већ бескрајно дуго, на српским трпезама неколико намирница указује на радост предстојећих дана који, коначно, доносе сунце и лијепо вријеме.
Ту су прве ротквице, млади лук и наравно млади кромпирићи.
Пржени, печени, кувани... омиљен начин припреме је индивидуална ствар, али, једно је сигурно - прољећна трпеза без младих кромпира је мање радосна.
Београђани могу да се радују доброј вијести да је млади кромпир већ у понуди на градским пијацама.
Лоша вијест за многе је његова цијена због које ће, изгледа, многи кромпир третирати као деликатес и потенцијално изоставити из свог бакалука.
Наиме, на једној пијаци у главном граду Србије цена ове намирнице достигла је невјероватних 1.000 динара по килограму (скоро 17 КМ).
Некада "сиротињска" храна, на коју су сви могли да рачунају, чак и када се нема за друге намирнице, сада је достигла толику цијену, да ће многи можда купити само једном, да их мине жеља, пише "Телеграф".
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму