Козарска Дубица

Доња Парница добија канализациону мрежу

  • Извор: АТВ
  • 16.09.2024. 20:40

Мјештани насеља Доња Парница у Козарској Дубици након више од 20 година дочекали су да добију канализациону мрежу. Ради се пуном паром, а радови се постепено приводе крају. Мјештани кажу да је било вријеме да престане њихова свакодневна борба са неугодним мирисом.

"Велики је значај из разлога што већ дужи низ година у ријеку Бињачу све фекалије заврше у исту. Шири се смрад. Читаво насеље има проблем са тим. Ова канализација рјешава велику ствар и велики проблем за све мјештане који овдје гравитирају“, каже Драгољуб Буразор.

"Јако пуно нам значи, јер имамо стварно великих проблема. Јако дуго смо чекали ово и обећали су нам и надамо се да ћемо се изборити и успјети на овоме“, поручује Биљана Прибић.

Дужина канализационе мреже је око километар. Из локалне управе наглашавају да се у овој општини свакодневно ради и гради како би се испунили најважнији захтјеви Дубичана.

"У три крака које обухватају ове три улице су потпуно завршени радови. Преостало је још да се ураде споредне улице које се спајау. Ово је сад урађено као кичма канализације. Ту је значајан број кућа у ове три постојеће улице, али исто толико је остало да се споји. Људи чекају на ову канализацију јако дуго“, каже начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Козарске Дубице Даријан Бабић.

Вриједност пројекта је 180.000 КМ. Све је финансирано из буџета општине Козарска Дубица. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: