Бијељина

"Електро-Бијељина“ обиљежила крсну славу - Светог Пророка Илију, најављене значајне инвестиције

  • Извор: АТВ
  • 02.08.2024. 14:22

Предузеће "Електро-Бијељина“ обиљежило је данас крсну славу – Светог пророка Илију.

Бојан Савић, вршилац дужности директора "Електро – Бијељине“, изразио је задовољство чињеницом да предузеће на чијем је челу славу дочекује у условима стабилног пословања.

"Иако изазовна, ова година била је изузетно успјешна за предузеће - повећани су приходи, а смањени дистрибутивни губици. Само од почетка 2024. године реализовано је 8 милиона КМ инвестиција, прије свега у санацију мреже, набавку опреме и изградњу нових објеката. Недавно смо имали прилику да видимо какви су проблеми настали у цијелом региону када је пао електроенергетски систем. Зато убрзо крећемо са великом инвестицијом и изградњом 30 нових трафо станица и далековода, с циљем што стабилнијег и ефикаснијег снабдијевања грађана електричном енергијом“, истакао је Савић који се на подршци захвалио и директору матичног предузећа Луки Петровићу.

Он је похвалио посвећеност и пожртвованост запослених у "Електро – Бијељини.

"Ништа од тога не бисмо могли да урадимо без наших радника, који од Пелагићева, Жабара, Бијељине, преко Угљевика, Лопара, Братунца, Зворника, Милића, до Власенице, Хан Пијеска и других општина, пожртвовано раде, често у врло тешким условима – по снијегу, киши и на екстремно високим температурама. Они су прави хероји и управо су они на првој линији одбране“, оцијенио је директор „Електро-Бијељине“. 

Рад „Електро – Бијељине“ похвалили су и у „Електропривреди Републике Српске“, одакле су истакли да је бијељинско предузеће једно од водећих у Српској.

"Опредјељење ЕРС-а и Владе јесте да се у наредном периоду око 150 милиона марака уложи у електродистрибутивни систем“, поручио је Иван Копривица, директор за техничке послове у "ЕРС". Он је додао да је у току набавка која се односи на аутоматизацију и дигитализацију дистрибутивне мреже, која ће обезбиједити још бољи квалитет снабдијевања електричном енергијом.

Кум славе ове године био је прим. Др Микајло Лазић, директор Болнице "Свети врачеви“, а ломљењу славског колача и свечаном ручку присуствовао је велики број гостију и радника овог предузећа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм