Рудо

Фирма "Контејн ембокс" од наредне године извози на европско тржиште

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2024. 16:30

Фирма "Контејн ембокс" из Рудог од наредне године ће извозити у Швајцарску и земље ЕУ, изјавила је власник ове компаније Сандра Ђукановић.

Ђукановићева је, током посјете предсједника Републике Српске Милорада Додика и начелник општине Рудо Драгољуба Богдановића погону овог предузећа, истакла да је тренутно у фирми у Рудом запослено 40 људи и да се ради на реновирању фабрике, те да ће до краја ове године биће минимално 100 запослених.

"Овђе ћемо имати савремену технологију производње и нове машине. Ми смо домаћи инвеститори и поносни смо што инвестирамо у Републику Српску и што запошљавамо искључиво домаћу радну снагу. Надам се да ће сви присутни доћи овд‌је у фебруару наредне године да виде како смо реновирали фабрику", нагласила је Ђукановићева.

"Контејн ембокс" ће допринијети опстанку општине

Ђукановићева је рекла новинарима да се са супругом одлучила инвестирати у општини Рудо, те захвалила предсједнику Додику и начелнику Богдановићу, који су данас дошли у посјету овој фабрици које је у процесу реновирања.

"Ми смо предузеће `Контејн ембокс` у Рудом, док смо у Лакташима познатији као `Вендом`. Супруг и ја смо одлучили да инвестирамо у општину Рудо и у посљедње двије године смо овд‌је", рекла је Ђукановићева.

Богдановић је рекао да је једини начин развоја путем запошљавања младих људи.

Он је изразио задовољство што је има прилику да види најновије производне погоне у овом дијелу Републике Српске, захваливши Влади Републике Српске која је до сада кроз пројекте запошљавања радника помогла са 500.000 КМ и која ће то наставити чинити и даље.

"Веома сам поносан јер знам како је изгледала ова фабрика", рекао је Богдановић, наглашавајући да ће доћи до велике промјене у наредних неколико мјесеци.

Фирма "Контејн ембокс" се бави производњом подземних и надземних контејнера за отпад. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.