Трново

Гаговић упознао Додика са успјешно реализованим пројектима

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2024. 18:56

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић рекао је да је данас информисао предсједника Републике Српске Милорада Додика о вриједним инфраструктурним пројектима који су реализовани, а као највећи успјех је навео постигнуто јединство да се за сваку одлуку од интереса гласа једногласно.

Послије састанка, Гаговић је рекао новинарима рекао да је говорио о реализованим пројектима водоснабдијевања на Јахорини, у који је прошле године инвестирано 1.000.000 КМ, и о саобраћајници у коју је у овој години уложено такође 1.000.000 КМ.

"Сваке године из буџета издвајамо 30 до 40 одсто за пројекте. Предсједника сам упознао и о улагањима у насеља Трново и Кијево. Морали смо реконструисати сваки објекат чији је сувласник општина или су и њих смјештене институције и то смо у значајној мјери успјели", навео је Гаговић.

Он је додао да су послове око водоснабдијевања, канализације и расвјете довели до краја, те истакао и значајну подршку предсједника Републике Српске.

Нагласио је да је посебан успјех постигнут у пронаталитетној политици, с обзиром на то да су у протеклом периоду довели неколико породица, за шта је Кабинет предсједника дао 50.000 КМ, а Општинска управа 100.000 КМ, те да је захваљујући том пројекту ове године уписано 14 првачића.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић сигуран је да ће Трново из статуса неразвијене општине прећи у статус средње развијене, а у неком периоду и у развијену општину.

"Трново је општина која дише једним духом. Људи су схватили да у једној малој локалној заједници само јединство окупљено око локалне власти може да донесе просперитет свим становницима. То се показало као добар рецепт", оцијенио је Ћосић.

Према његовим ријечима, општина Трново је захваљујући Гаговићу и његовом тиму унапријеђена, а остварена је веома добра сарадња са Градском управом Источно Сарајево.

"Та сарадња је манифестована кроз подршку за одређене пројекте Градске управе, као што је изградња Ватрогасног дома и уређење депоније Крупачке стијене. Заједно са Владом радили смо канализацију и одређене саобраћајнице. За сљедећу годину ћемо резервисати средства за изградњу фабрике за пречишћавање воде у Трнову", нагласио је Ћосић.

Ћосић је истакао да је ипак база успјеха била Општинска управа, која је значајна средства уложила за развој инфраструктуре, а томе је допринијела подршка Владе и предсједника Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)