Свети Врачеви

Лазић: Бијељинска болница међу водећим у региону у области кардиологије

  • Извор: СРНА
  • 29.09.2024. 16:46

Болница "Свети врачеви" у Бијељини знатно је унаприједила кардиологију развијајући је до врхунског нивоа, изјавио је данас вршилац дужности директора ове здравствене установе Микајло Лазић.

"Можемо се похвалити да смо једна од водећих установа у региону у области кардиологије, наша ангио-сала отворена је већ 10 година 24 часа дневно и омогућава брзу интервенцију и збрињавање пацијената са акутним инфарктом миокарда", рекао је Лазић.

Он је истакао да у бијељинској болници тренутно не постоји листа чекања за први преглед код кардиолога.

"Циљ је да бринемо о нашим пацијентима и да, први пут, ми њих позивамо на редовне контроле, дијагностику и прегледе, на шта смо посебно поносни", навео је Лазић, који је посјетио локацију у мјесној заједници Соколски дом гдје су љекари бијељинске Болнице и Дома здравља поводом Свјетског дана срца обавили превентивне прегледе грађана.

Преглед је укључивао мјерење крвног притиска, сатурације, шећера у крви и електрокардиограм, а акцији се одазвало 46 грађана Бијељине, саопштено је из бијељинске Болнице.

Љекари су дијелили и савјете о очувању здравља срца, а грађани су имали прилику да се консултују са кардиологом Александром Јањичићем, начелником Одјељења за интернистичке гране бијељинске болнице, који је истакао значај превентивних прегледа у борби против кардиоваскуларних болести.

Јањичић је рекао да више од 25 милиона људи годишње премине од кардиоваскуларних болести, али је истакао да се 80 одсто тих болести може превенирати.

"Не можемо утицати на факторе ризика као што су насљеђе, године и пол, али свакако можемо промијенити стил живота и штетне навике, а то су седентарни начин живота, пушење, физичка неактивност", поручио је овај кардиолог.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника