Градоначелник Бијељине

Нови иступ Љубише Петровића

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 19:30

Док је његовање вијековних братских односа снажније него икада, актуелни градоначелник Бијељине индиректно напада сам врх државе Србије.

НЕЋЕТЕ КОПАТИ!!! - један је од посљедњих иступа Љубише Петровића. Фраза је то коју користе опозиционари у Србији против политике Александра Вучића. Његово усмјеравање грађана Семберије и Мајевице и стварање непријатељства према братској Србији датира од раније. У неким од најранијих објава на својој Фејсбук страници Петровић каже:

„Од страних непријатеља ћемо се и одбранити али домаћи су проблем, током вијекова сами смо себи били највећи непријатељи и сами ћемо се од себе најтеже одбранити али ОДБРАНИЋЕМО СЕ!“

Није јасно зашто је сав врх Србије таргетиран као непријатељ, али Петровић је наставио даље. У својим објавама, дијелећи текст једног портала, јасно се види како се обраћа предсједнику Србије и предсједнику Републике Српске, уз фотографију Милорада Додика и Александра Вучића.

„У Семберији и на Мајевици копати литијум нећете!!!“

За добијање политичких поена искористио је и славу града, дијељењем летака. Као неко ко је за четири године свог мандата од инфраструктурних пројеката оставио покоје игралиште, Петровић савјетује и свјетске политичаре.

„Сви политичари и сви функционери морају схватити да таква озбиљна питања као што је рударење литијумом се не рјешавају и о њима се не одлучује иза затворених врата, унутар кабинета, на састанцима“, написао је Петровић.

Петровић се поноси да је први који је рекао НЕ литијуму, док се у свијету владе утркују ко ће доћи до "минерала будућности".  Редован је на свим окупљањима и трибинама против литијума, неријетко поносно истичући да брани не само Семберију, Мајевицу него и регион у шта је укључена и Србија. 

Да о Србији не мисли добро показује и сукоб са „Србија гасом“ који је већински власник „Бијељина гаса“, са којима је стигао и до суда. 

У вријеме све већих притисака страних сила на српски народ, када су јединство и саборност потребнији него икада, Петровићу су очигледно битнији лични интереси.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)