Лош привредни амбијент

Теслић: Пословне зоне пусте, млади масовно одлазе

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 19:20

Пословна зона Ланара поприлично зарасла и пуста. Страним инвеститорима, на око 14 хектара, нема ни трага. А то индустријско земљиште, још прије 14 година, Општини Теслић дали су Влада Републике Српске и Шуме Српске са циљем развоја привреде. Шта су урадили да инвеститоре привуку и формирају пословну зону у Општинској управи не желе да говоре. Причају, зато, привредници који указују на лош привредни амбијент.

"Знам да је било потенцијалних инвеститора чини ми се један холандски инвеститор који је требао ту да ради приколице. Ушао је дубоко у преговоре, преговори били при крају, одједном је одустао и отишао на Јелах. Нека се приупитају грађани Теслића и руководство општине Теслић зашто је тај инвеститор отишао на Јелах?“, рекао је Драгутин Шкребић, привредник. 

Није јасно ни грађанима Теслића. Кажу, умјесто отварања нових, и стара предузећа се углавном гасе и отежано раде. 

„Има које напуштају, које пропадају, које пропадају, ето такви има.“

„Слабо, слабо.Требало би боље људе на власт, паметније, млађе који знају нешто урадити.“

„Можда би и могло боље .“

Боље може и мора, поручује Недељко Керић, предсједник Клуба одборника СНСД-а у локалном парламенту. Сматра да је Теслић до сада пропустио много шанси. Потребно је интензивно радити на побољшању привредног амбијента. 

„Потребно је тражити контакте, тражити инвеститоре потенцијале, а не чекати да сами дођу. У сваком случају треба бити много активнији, много ажурнији. Циљ нам је да покушамо отворити нова радна мјеста, да задржимо људе који одлазе одавде. Да створимо такав амбијент и такву климу“, истакао је  Недељко Керић, предсједник клуба одборника СНСД-а у  СО Теслић 

А док Теслић чека на повољнији привредни амбијент и нова радна мјеста, становништво масовно одлази. Исељавања је увијек било, али овако празан град нико не памти. 

Испразнио се Теслић. Одлазе млади људи. Одлазе комплетне породице. Одлазе у потрази за бољим животом. Сви су сагласни у томе – тај тренд се хитно мора зауставити и то не само кроз развој привреде и пословних зона, већ комплетног амбијента у овој локалној заједници.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: