Суботица

Детаљи напада у школи: Ученик пришао дјевојчици с леђа, убо је пет пута ножем

  • Извор: Блиц
  • 18.10.2024. 20:10

Ученик осмог разреда Основне школе "Сечењи Иштван" у Суботици данас послије 13 часова је ножем избо дјевојчицу из разреда и она је колима Хитне помоћи превезена у Општу болницу Суботица.

Полицијска управа Суботица је потврдила да је ученик ножем повриједио дјевојчицу у тој школи и да је за случај надлежно Више тужилаштво у Суботици.

Инцидент се догодио између 13 и 13.30 часова, а како прича један од родитеља ученика ове школе, њему је кћерка испричала да су ученици имали нулти час када се појавио дјечак који је избо другарицу, а претходних дана није био у школи.

Дјевојчица повријеђена у суботичкој школи у стабилном стању, пуштена на кућно лијечење

Дјевојчица повријеђена у суботичкој школи у стабилном стању, пуштена на кућно лијечење

- Кћерка каже да се дјечак јавио наставници и она га је питала зашто је ушао у школу без школске торбе, а он је рекао да има неке друге планове које мора да уради. Дошао је нашој другарици с леђа и избо је ножем. Једном је убо у руку и четири пута у ногу. Побјегла је с још једном другарицом у другу учионицу, тамо је била наставница српског и она јој је везала ногу и руку да јој заустави крварење. Послије су одвели тог дјечака у полицију и не знају дјеца шта је даље било, али је моја кћерка јако уплашена – каже отац ученице која је видела када је дјечак напао дјевојчицу ножем.

Дјеца су била јако уплашена и у шоку, а на срећу повријеђена дјевојчица није животно угрожена и, према тренутним информацијама, има лакше тјелесне повреде.

"Озбиљно размишљам да испишем дијете из школе"

Врло брзо су се испред школе окупили родитељи, односно, већина је дошла по своју дјецу. Један од очева, који су данас били испред школе, је рекао да га је "син назвао да дође по њега зато што је дјевојчица избодена и да су се остали ученици успаничили“.

Огласило се министарство о насиљу у сарајевској школи

Огласило се министарство о насиљу у сарајевској школи

- Дјеца су јако уплашена, не знамо шта се тачно догодило, али ово више нема смисла шта се дешава. Рекли су да се ради о изолованом инциденту, али озбиљно размишљам да испишем дијете из ове школе и упишем га у неку другу - рекао је Суботичанин.

Његов суграђанин, чија кћерка похађа исту школу, каже да је она видјела када је повријеђена дјевојчица излазила.

- Рекла ми је кћерка да је дјевојчица у руку убодена и да је видјела да је изашла крваве руке, али и ноге. Била је полиција, тражили су дјечака, а он се наводно сакрио у школи – рекао је отац једне ученице ОШ „Сечењи Иштван“.

Како је могао само тако да уђе у школу?!

Многи родитељи се питају „како је дијете које данас није било на часовима могло да уђе само тако у школу и још да изјави да има неке друге планове“.

Притвор за три особе: Сумња се да су куповали гласове

Притвор за три особе: Сумња се да су куповали гласове

- Није ми јасно како се ово догодило, јер ово није први пут. Зимус смо организовали протест испред школе због пријетњи једног ученика, није исто дијете у питању. Очекујем да се сви родитељи поново нађу испред школе, јер овдје наша дјеца нису безбједна, и даље су небезбједна. Кад смо стигли пред школу капија је била широм отворена, а сада су је затворили. На шта ово личи – каже Суботичанин чије двоје дјеце похађа ову школу.

Порука школе у "Вибер" групи родитеља

Родитељима је послије овог инцидента у вибер групу стигла порука у којој се наводи:

„Поштовани родитељи, као што вам је познато, у школи се десило насиље. Сви ученици су здравствено добро. Школа је предузела кораке из своје надлежности и укључила институције из спољашње заштитне мреже, које су одмах реаговале. Обавијештена је Школска управа и Министарство просвете. Од понедјељка, докле год то буде потребно, Тим за заштиту ће организовати активности да се ублажи стрес који су доживјели да би послије могли наставити са радом“.

Дачић открио за шта је све осумњичен Џони са Врачара који је данас ухапшен у Барселони

Дачић открио за шта је све осумњичен Џони са Врачара који је данас ухапшен у Барселони

"Дјечак је проблематичан и не баш омиљен"

Поједини родитељи тврде да је у питању "дјечак који је и прије био проблематичан и не баш омиљен међу вршњацима", а у Вишем суду у Суботици кажу да још увијек нема званичног акта тужилаштва код њих, да предмет још није стигао до њих, али им је најављен и очекују га.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм