Емотивне ријечи

Исповијест младића кога је злостављао Моамер Касумовић: "Осјећам се препорођено"

  • Извор: Република
  • 20.09.2024. 09:13

Први пут, након што се пред пуном салом обратио публици и глумцима, након представе која говори о вршњачком насиљу и испричао како га је сексуално злостављао глумац Моамер Касумовић, младић из БиХ огласио се за Републику.рс.

Он је испричао шта га је подстакло да након неколико година проговори о насиљу које је доживио и с чиме се борио све ове године.

Младић није желио да открива свој идентитет јавности (идентитет познат редакцији Републике), како каже, није му намјера да он буде у фокусу, већ оно о чему говори, а то је да жртава сексуалног насиља има много, многи се стиде и крију и да им поручи да не треба да ћуте.

– Осјећам се препорођено сад кад сам то изнио у јавност, драго ми је што се коначно зна о овоме. Највише ме је нервирало што он живи сасвим нормалан живот, а ко зна колико дјечака иде због њега на терапију, више ми је то него што сам желио да му наудим, ту намјеру нисам имао ниједног момента. Жеља ми је била само, да уђе у продавницу и да га буде срамота, да га неко погледа са гађењем и одбије да га услужи, да сви виде какав је заправо – рекао је у ексклузивној исповијести овај младић из БиХ.

Како каже, дуго је све то чувао у себи, највише због стида који је осјетио након насиља које је претрпио.

“Нисам рекао ни родитељима”

– Мене је дуго био стид због свега тога, нисам рекао чак ни својим родитељима и јако сам поносан на дјецу која су то изнијела и што се десила ова пресуда, да је остало на мени не бих имао снаге, а сада сам добио ту снагу да говорим о свему – рекао је он.

Интересантно је да је младић о злостављању проговорио након представе “Тихо тише”, која је изведена у оквиру 6. Сарајево Феста 16. септембра у Народном позоришту Сарајево, а која говори о вршњачком насиљу.

Моамер Касумовић осуђен за блудничење над малољетником

Моамер Касумовић осуђен за блудничење над малољетником

– Мислио сам да сам коначно превазишао ту трауму и процесуирао оно што ми се десило, почео сам о томе да говорим и са својим пријатељима, а онда се десила представа “Тихо, тише”… и једна сцена која ме је тотално подсјетила на ужас који сам доживио. Имао сам реакцију на ту сцену када у колима дјевојци спушта руку на бутину, а она то одбија. Након тога, услиједила је порука представе, исписана “Да ли сте доживјели насиље?” У разговору са драматургом који је радио на овој представи, мојом пријатељицом Теодором Марковић сазнао сам, да је на тој представи грешком два пута пуштена та порука. Дакле, значи, све ме је упућивало на то да је моменат да каже, било је сад или никад, савршена прилика да олакшам своју душу – објашњава овај младић и додаје:

– Пресуда је донијета још 2021. године и то сам сазнао недавно и нисам осјетио никакву правду јер је осуђен, а платио казну, заташкано све, живи у Бијелом Пољу, не долази у Сарајево и имао сам потребу нешто да урадим, а није било доказа, јер се све то десило давно.

За крај разговора, имао је и поруку жртвама сексуалног насиља, које су прошле што и он:

– Свим жртвама овог вида насиља имам да поручим, нисте сами, треба да говорите о томе и нисте ви ти који треба да се стидите.

Пратите нас и путем Вибера