Жепче

Из куће украдено 200.000 КМ

  • Извор: Аваз
  • 25.09.2024. 13:53

У Жепчу је прије пола године опљачкана кућа из које је украдено скоро 200.000 КМ, тачније двије коверте с износом од по 50.000 евра, сазнаје "Аваз".

Према информацијама "Аваза“, опљачкана је породична кућа Шефика Муртића, који годинама живи и ради у Аустрији, а, осим новца, украдено је и наоружање, које је било у два сефа/трезора.

Самир Валентић, портпарол Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона (ЗДК), потврдио је за поменути портал да се десила пљачка и да је "украден већи износ новца“.

Пљачка се десила 1. марта ове године, један сат послије поноћи, а Муртић је у пријави која је у посједу "Аваза“ истакао да је ријеч о уштеђевини коју је стицао у протеклих 30 година рада у Аустрији.

Нико није видио погибију четворочлане породице код Прњавора

Нико није видио погибију четворочлане породице код Прњавора

Муртић је поднио пријаву СИПА, ФУП-у и Тужилаштву БиХ жалећи се на неадекватно и незаконито поступање службеника МУП-а ЗДК који су били укључени у истрагу у вези с овим кривичним дјелом.

Сумња на одређене неправилности, с обзиром на то да је на кући имао видеонадзор, чији су снимач изузели инспектори из Зенице, али каже да никада није добио забиљешку о изузимању видеонадзора.

Нема снимка

У пријави Тужилаштву БиХ, Муртић наводи да су очигледно извршиоци имали све податке о локацији сефова у кући, за које су знали само он и чланови породице, те мушкарац којем су остављали кључеве од куће.

Санкама се забио у борбени хеликоптер - добиће милионску одштету

Санкама се забио у борбени хеликоптер - добиће милионску одштету

Због свега је затражио да се испита цијели случај. Сумња је постала већа, наводи се, након што је снимач који су преузели показао да је цијели снимак избрисан. Муртић сумња да се одређене особе штите, због чега тражи поступање СИПА и ФУП-а. Сумња на бивше службенике МУП-а ЗДК, који су повезани, како тврди, с пљачкашима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.