Београд

Ново хапшење у случају оружја у гаражи у Новом Београду: Приведени има само 19 година

  • Извор: Телеграф
  • 03.10.2024. 17:21

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду данас је ухапшен В.М. (19) који се доводи у везу са арсеналом оружја нађеним у гаражи у Новом Београду, речено је из ВЈТ за Телегаф.

Њему је одређено задржавање до 48 сати.

Иначе, у притвору се налазе момак Н.Д. (24) и дјевојка А.Б (20) којима је суд одредио притвор до 30 дана.

Н.Д. је рекао у тужилаштву да је оружје његово и да је дјевојка "чиста".

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченима се на терет стављају кривична дела удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога у саизвршилаштву.

Министарство одбране Русије потврдило: Ослобођен је!

Министарство одбране Русије потврдило: Ослобођен је!

Постоје основи сумње да су осумњичени као припадници групе која за циљ има вршење кривичних дјела, од неутврђеног дана до 26. септембра у изнајмљеној гаражи стамбене зграде на територији општине Нови Београд држали већу количину ватреног оружја, дијелове ватреног оружја, муницију, минско-експлозивна средства и средства велике разорне моћи чије држање није дозвољено грађанима.

У изнајмљеној гаражи пронађен је један ручни ракетни бацач, двије тромблонске мине, експлозив, шест детонаторских каписли, 7 ручних бомби, 8 аутоматских пушака са 14 оквира, један пиштољ, као и 2.734 комада муниције различитог калибра.

У аутомобилу марке “BMW”, који је у власништву осумњичене А.Б, пронађена су три пиштоља, 203 комада пиштољске муниције различитог калибра, једна ручна бомба, три електронске вагице за прецизно мјерење, као и опојна дрога кокаин укупне нето масе 1.487,68 грама и опојна дрога канабис укупне нето масе 179,96 грама.

Шта се ради у Градској управи? Просторије претворили у изборни штаб ПДП-а, раднике пуштају раније како не би створили гужве

Шта се ради у Градској управи? Просторије претворили у изборни штаб ПДП-а, раднике пуштају раније како не би створили гужве

У стану на територији ГО Вождовац пронађено је 0,53 грама опојне дроге кокаин и једна вагица за прецизно мјерење.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић рекао је да тужилаштво у овом предмету сарађује са припадницима СБПОК-а и БИА, те да се интензивно предузимају радње на откривању осталих чланова ове криминалне групе.

Он је нагласио да истрага треба да утврди све аспекте и околности дјеловања ове криминалне групе.

„У току истраге биће обављена неопходна вјештачења, биће испитани сведоци и предузете друге неопходне радње у циљу утврђивања како је набављено пронађено оружје и са којим крајњим циљем“, навео је главни јавни тужилац ВЈТ у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.