Пуцао из ваздушне пушке

Огласио се МУП о мистериозном пуцачу са Новог Београда

  • Извор: Блиц
  • 26.09.2024. 13:23

МУП Републике Србије огласио се након што је непознати нападач погодио З.Ц. (72) из ваздушне пушке.

Како су истакли за "Блиц" овај инцидент одиграо се прије нешто мање од мјесец дана, а полицијски службеници ПС Нови Београд поступили су по пријави сина несрећне жене и изашли су на лице мјеста.

"Полицијски службеници ПС Нови Београд поступали су по пријави сина једне женске особе да је 29.08.2024. године, око 18 часова, у Улици Отона Жупанчича, задобила повреде, највјероватније из ваздушне пушке. Полиција је на лицу мјеста обавила разговор са овом женском особом која је, како је изјавила, задобила повреде највјероватније из ваздушне пушке, када је према њеним ријечима, непозната особа испалила два хица од којих ју је један погодио у зглоб десне руке, наневши јој повреду у виду отока", речено је из МУП-а.

Она је, како даље наводе, одбила пружање медицинске помоћи и упућена је у полицијску станицу да поднесе пријаву, што до данас није учинила.

Лажна дојава о бомби у Сава центру

Лажна дојава о бомби у Сава центру

"О свему је обавијештено надлежно Треће основно јавно тужилаштво, а полицијски службеници ПС Нови Београд предузимају све неопходне мјере и радње у циљу утврђивања свих околности овог догађаја", додају.

Из МУП-а напомињу да провјером у евиденцији није било пријављених сличних догађаја у Улици Отона Жупанчича.

"Сличан догађај пријављен је 28.08.2023. године, око 10 часова, од стране станара једне зграде у насељу Бежанијска коса, када је у парку иза зграде женска особа задобила повреде руке и ноге хицем највјероватније испаљеним из ваздушне пушке. Полицијски службеници су након предузетих мјера и радњи утврдили да је наведене повреде женској особи нанио четрдесетчетворогодишњи мушкарац хицем испаљеним из ваздушне пушке која је и пронађена код њега. По налогу Трећег основног јавног тужилаштва, против њега је поднијета кривична пријава у редовном поступку за кривично дјело изазивање опште опасности", казали су они.

"Чула сам пуцањ, осјетила бол, а онда је услиједио још један"

Како је З.Ц. (72), мета помахниталог пуцача са Новог Београда истакла, инцидент с догодио када је она ишла преко игралишта у оближњи маркет, пише Блиц.

Мистериозни пуцач сије страх: Погодио баку усред бијела дана, нико не зна одакле пуца!

Мистериозни пуцач сије страх: Погодио баку усред бијела дана, нико не зна одакле пуца!

"Ишла сам преко игралишта и како сам стала на травнати дио чула сам пуцањ из ваздушне пушке, осетила сам бол и било је мало крви, онда сам чула још један пуцањ, али он ме није погодио", рекла је саговорница.

У моменту када је погођена, у непосредној близни дјеца су играла фудбал, прича она. Иако су њене комшије раније чуле пуцњаву и виђали мртве голубове, жртве пуцача, каже да она до сада тако нешто није искусила.

"Раније нисам чула ништа, али да тако прођеш и да ти се деси...", и даље не вјерује шта ју је снашло.

И даље се плаши за своју безбједност

Она додаје и да уопште није сигурна како је до свега овога дошло, али да свакако није пријатно.

"Можда је случајно, можда је намјерно, можда је било добро дијете па га је мама наградила са ваздушном пушком", по мало је и иронична З.Ц.

Детаљи обрачуна у Сарајеву: Пуцали из возила, полицији познати актери?

Детаљи обрачуна у Сарајеву: Пуцали из возила, полицији познати актери?

Како истиче, иако је од самог инцидента прошло извјесно вријеме она се и даље плаши за своју безбједност.

Трагом вијести да у Улици Отона Жупанчића на Новом Београду мистериозни нападач сеје страх по насељу, пуцајући из ваздушне пушке и не обраћајући пажњу на то да ли ће некога повриједити, екипа Блица отишла је на лице мјеста да се увери о чему се тачно ради.

Један од управника зграда је истакао да се са овим проблемом суочавају већ годину дана.

"Све је почело од голубова. Када сам шетао око зграде примјетио сам већи број мртвих голуба са простријелном раном. Често се чује како пуца, тамо гдје је комшиница погођена и дјеца се играју, нимало није пријатно, али ми никако не можемо да сазнамо ко је у питању. Сумња се на пар људи, али они не живе у мом улазу", каже управник.

"Чује се као рафал"

Једна од станарки је открила да пуцњи чују сваки други или трећи дан, и то у одређено вријеме.

"Он пуца поподне, а и када дође овде око пола 12, 12 ноћу, чује се као рафал", казала је она.

Она даље наводи да се сваки пут када чује овако нешто уплаши.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)