Избио пожар у солитеру

Палила свијећу на Задушнице па ухапшена

  • Извор: Курир
  • 07.10.2024. 17:04

У суботу поподне избио је пожар на тераси у солитеру у Блоку 61 на Новом Београду. На сву срећи том приликом нико није теже повријеђен, а истрагом је утврђено да је Р.Н. (72) запалила свијећу поводом Задушница на тераси и да је то разлог пожара, па је сада ухапшена.

Осумњиченој Р.Н. на терет се ставља кривично дјело изазивања опште опасности. Пожар је, подсјетимо, букнуо око 15.20 сати у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду.

"Р.Н. је у суботу поводом празника Задушнице наводно, запалила свијећу на тераси. Свијећа је пала и захватила нешто на тераси што је убрзо букнуло и ватра је почела да букти. Ватра је захватила цијелу терасу, ништа се није видјело... Црни густи дим је куљао одатле. Било је језиво“, каже саговорник Курира.

Он додаје да је том приликом оштећено неколико станова у вишеспратници, а Љ.Ч. (61) иначе, комшиница ухапшене том приликом задобила је лакше повреде јер је покушала да спријечи пожар. 

Ватра је куљала на све стране, цијела тераса је била у пламену, а пошто се стан ухапшене налази на деветом спрату солитера, према ријечима очевидаца, ватра је ишла и ка осталим становима на том спрату, али и у вис до 11 спрата.

"Ватрогасци су брзо дошли на адресу и локализовали пожар у коме је причињена велика материјална штета. Осам возила са 22 ватрогасаца Ватрогасно-спасилачких јединица Земун и Савски венац учествовали су на гашењу пожара“, наводи извор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.