Сарајево

Подигнута оптужница за убиство Фариса Пендека

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против Адема Шумана због убиства Фариса Пендека (19) у сарајевском насељу Отока.

Шуман је оптужен за убиство при безобзирном насилничком понашању и наношење лаких тјелесних повреда. Оптужница је потврђена и против његових помагача након убиства, Елмедина Градишића и Мерсима Саљевића.

”Адем Шуман се терети да је 28. јануара 2024. године око 23 сата и 30 минута, на прометној раскрсници у сарајевском насељу Отока, без возачке дозволе и без икаквог повода и разлога, аутомобилом ”пежо” попријечио пут четворици пријатеља који су се налазили у ”цитроену”. Оптужени је отворио прозор и обратио им се ријечима: ”Шта ме гледате, станите овдје”, саопштило је Кантонално тужилаштво у Сарајеву.

Након тога се приближио њиховом аутомобилу и у намјери да се обрачуна са њима, не излазећи из аутомобила, прешао је на мјесто сувозача и кроз отворен прозор ударао двојицу од њих песницом, потом је из касете узео пиштољ и дршком пиштоља их поново ударио.

”Након тога је кроз отворен прозор испалио један метак који је погодио Фариса Пендека у грудни кош и усмртио га. Након убиства, Шуман је побјегао и нашао се са оптуженима Елмедином Градишићем и Мерсимом Саљевићем, који су му помогли да сакрије доказе и прикрије трагове. Тачније, помогли су му да прикрије аутомобил, да се ријеши пиштоља и мобитела и да побјегне у Зеницу”, наводи се у саопштењу.

У тужилаштву наводе да је суду предложено да оптуженом Шуману продужи притвор, док су Градишић и Саљевић под мјерама забране.

”За главни претрес предложено је саслушање 26 свједока, десет вјештака и извођење око 200 материјалних доказа”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.