Бијело Поље

Рупа од метка, крв, блокови са којих је пуцао - Ово је кућа у којој је Алија пресудио Маџгаљима

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2024. 07:00

Брат и сестра, Миленка (69) и Јован Маџгаљ (60) убијени су у петак у својој породичној кући надомак Бијелог Поља, а полиција и даље интензивно трага за осумњиченим робијашем Алијом Балијагићем (65).

На друштвеним мрежама сада се појавио језиви видео снимак породичне куће Маџгаљ након двоструког убиства - поломљен прозор, рупа од метка, читуља која се налази насред улазни врата.

Познато како је Алија убио брата и сестру

Познато како је Алија убио брата и сестру

Злочин се догодио у петак увече у селу Соколац које се налази у околини Бијелог Поља. Њихова крвава тијела нађена су у кући, а полиција је касније идентификовала осумњиченог убицу ког полиција тражи посљедњих 15 дана и то због крађе оружја. Балијагић који је родом из Бијелог Поља од раније је познат полицији, а осуђиван је неколико пута. 

Хеликоптер укључен у потрагу за осумњиченим за двоструко убиство

Хеликоптер укључен у потрагу за осумњиченим за двоструко убиство

На друштвеној мрежи Фејсбук, на страници "Вијести Бијело Поље" објављен је видео-снимак  на коме се може видети како сада изгледа дом у ком се догодило двоструко убиство на северу Црне Горе. Наиме, како наводи страница, извор овог видеа је Дан.

На поменутом видео снимку може се видјети како је разбијен прозор на кући и то на задњем дијелу објекта. Како се сумња, брат и сестра када су испратили осумњиченог убицу ког су претходно угостили и дали му да вечера, закључали су се. Балијагић је, из за сада непознатог разлога отишао до задњег дијела куће, узео два бетонска блока, која се и могу видјети на снимку. Блокови се налазе један на другом и сумња се да их је убица нашао у близини куће. Ставио их један на други, попео се и нишанио домаћине које је потом упуцао. Отуда и велика рупа од метка на прозору. 

Војска ће ући у све куће у селу гдје је почињено двоструко убиство

Војска ће ући у све куће у селу гдје је почињено двоструко убиство

На видео запису може се такође, примијетити и да су брат и сестра Маџгаљ били веома вриједни, да су радили у пољу и воћњаку. Кошара јабука остала је на клупи испред улазних врата, убица је лишио живота људе који су га угостили, отворили му врата свог дома и нахранили га. Нису знали Миленка и Јован да је Алија Балијагић осуђивани убица који вреба прилику да некоме опет науди, нису слутили ни да га полиција тражи већ данима због крађе. Платили су главом чланови породице Маџгаљ, јер су неком несебично помогли. 

Црногорска полиција, као и припадници Војске Црне Горе укључили су се у потрагу за одбјеглим двоструким убицом. Претражују сваки камен и заселак, а како су навели црногорски медији, свака кућа у селу Соколац биће под надзором војника. Сеоска школа сутра неће радити због безбједности, а како наводе локални медији, ловци и ловачка удружења придружили су се у потрази за убицом јер добро познају терен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм