Акција "Нишан"

Симић спроведен у Основни суд у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2024. 14:28

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномјесечног притвора Марку Симићу из Бањалуке, који је ухапшен у акцији "Нишан 3" са 5,5 килограма марихуане.

Симић је спроведен у Основни суд у Бањалуци гдје ће бити одржано рочиште за разматрање приједлога за притвор.

Њему се на терет ставља да је починио кривично дјело неовлаштене производње и промета дрогом, за које је запријећена казна од једне до 10 година затвора.

"Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања опасности од бјекства осумњиченог, због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело”, саопштило је Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

Симић је ухапшен у понедјељак када су полицијски службеници ПУ Бањалука у Куљанској улици покушали да зауставе ”BMW” којим је управљао. Видјевши полицију он се дао у бјекство. Возилом је скренуо у дворишту и сишао на ливаду гдје је сустигнут и ухапшен. 

По налогу суда извршен је претрес аутомобила у којем је откривено 10 пакета са око 5,5 килограма марихуане. Претресена је и остала имовина коју је користио, те је пронађена дигитална вага, мобилни телефони, те око 4.200 евра и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Симић је син савјетника директора Полиције Републике Српске, а акцију хапшења похвалио је и предсједник Српске Милорад Додик наводећи да је полиција тиме показала висок степен професионалности, те да је увијек на висини задатака и у служби грађана.

"То је доказ да у Републици Српској не постоје повлашћени и недодирљиви, те да је сваки становник једнак пред законом", рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.