Истра

Србин и Хрват украли све ствари из локала: Нису добили плате

  • Извор: Индекс
  • 29.09.2024. 13:01

Двојац из Хрватске и Србије отуђио је комплетан кухињски инвентар у периоду од од 17. до 19. септембра из угоститељског објекта на подручју Бртонигле, саопштила је истарска полиција.

Узели су расхладне витрине, машину, пећ за пицу, роштиљ, ледомат, пулт за сервирање, разне кухињске апарате, као и столице, столове и клупе. Такође отуђили су и сеф, падобран и друге предмете чиме су педесетпетогодишњем словенском држављанину причинили штету већу од 100.000 евра.

Зашто је важно да се авиони редовно перу

Зашто је важно да се авиони редовно перу

Ријеч је о шездесетседмогодишњем Загрепчанину и тридесетдеветогодишњим држављанину Србије којима је умашка полиција утврдила сумњу да су починили кривично дјело крађе. Двојац је ухапшен у петак, а сумњиче се да су од 17. до 19. септембра из угоститељског објекта на подручју Бртонигле отуђили сав кухињски инвентар.

Ради се о бившим радницима

По довршетку криминалистичког истраживања, шездесетседмогодишњак је у суботу приведен у притворску јединицу Полицијске управе истарске, а против држављанина Србије подноси се кривична пријава у редовном поступку.

Незванично се сазнаје да је ријеч о бившим радницима тог угоститељског објекта којима власник није исплатио плату, па су га покрали.

Драстичан скок цијене какаа: Чоколада од 220 грама у маркетима у БиХ кошта више од 9 КМ

Драстичан скок цијене какаа: Чоколада од 220 грама у маркетима у БиХ кошта више од 9 КМ

Тај се случај повезује с оним од прије 12 дана када је умашка полиција довршила криминалистичко истраживање над педесетпетогодишњим словеначким држављанином те је утврдила сумњу да је починио кривично дјело неисплате плате и повреде права из социјалног осигурања.

Сумњичи се да од 1. јула до 15. септембра није исплатио плате ни подмирио доприносе из пензијског и здравственог осигурања, чиме је оштетио три раднице од 21, 22 и 34 године за више хиљада евра. Против словеначког држављанина је надлежном државном тужилаштву поднесена кривича пријава у редовном поступку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)