Сарајево

Ученик првог разреда упуцао ученика трећег разреда

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2024. 19:19

Средњошколски обрачун ватреним оружјем у Сарајеву. Ученик првог разреда Средње машинске техничке школе пуцао је јутрос на ученика Средње металске школе који похађа трећи разред. Срећом, младић је преживио, а на КЦУС констатована му је лакша тјелесна повреда.

Полицијска управа Центар је у 8 часова запримила информацију о овом инциденту, и то од радника школе који су убрзо након пуцњаве позвали полицију. 

Малољетник је лишен слободе и тренутно се налази на криминалистичкој обради. Терети се за изазивање опште опасности.

„Тај малољетник је одмах стављен под полицијску контролу, извршен је и претрес стамбеног објекта који малољетник користи, пронађено је ватрено оружје за које постоји основ сумње да је кориштено у извршењу овог кривичног дјела“, изјавила је Мерсиха Новалић, портпарол МУП-а Кантона Сарајево.

О статусу овог малољетника ће одлучивати дежурни тужилац. Ученици али и родитељи и директори ових сарајевских школа у шоку због инцидента. Надају се да је ово само изолован случај који се неће поновити.

„Дошло је нажалост до немиле ситуације у којој је ученик друге школе испалио хитац, ја се стварно не разумијем у те моменте, и ранио нашег ученика. Оно што ми је драго јесте да је наш ученик добро, да није животно угрожен“, истакла је Ирма Бехлуловић, директор Средње металске школе Сарајево

„Нажалост десио се тај немили догађај пред почетак наставе, по сазнањима, изјавама других ученика, ради се о ученику Машинске школе, први разред“; рекао је Фарук Чуповић, директор Средње машинске школе Сарајево.

Како су ученици били у страху након пуцњаве, руководства школа су данашње часове организовали онлајн, а полицији, хитној помоћи, ученицима и родитељима пружили су неопходну помоћ.

„Предузели смо све активности, ми што се тиче подршке смо пружили, комуницирамо, говорим о ученику моје школе, потпуно смо предузимали процедуре и подршку дајемо. Она је захвална за све оно што школа чини“, навела је Бехуловићева. 

Министарство образовања Кантона Сарајево најоштрије је осудило сваки вид насиља уз позив родитељима да разговарају са својом дјецом о важности безбједности и ненасилног рјешавања сукоба. Осим овог инцидента, у 12 школа у Сарајеву стигле су дојаве о постављеним бомбама, које су биле лажне.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:00 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:15 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)