Бијело Поље

Војска ће ући у све куће у селу гдје је почињено двоструко убиство

  • Извор: РТЦГ
  • 27.10.2024. 14:42

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе бригадни генерал Зоран Лазаревић током посјете селу Соколац у Бијелом Пољу казао је да су припадници Војске и полиције укључили све капацитете и технике којима располажу како би лоцирали осумњиченог за двоструко убиство у том мјесту. Лазаревић је саопштио и да ће вечерас у свим кућама на том подручју ноћити војници како би заштитили уплашене грађане.

- Војска је од јуче на терену, данас у нешто већем броју, у мјери колико су то из штаба процијенили да у овом тренутку може дати резултат, какав такав. Видите да је терен толико велики да је у питању појединац чије је понашање и кретање тешко претпоставити. Могли сте се увјерити да су и Војска и полиција укључили све расположиве капацитете, различите технике са којим се располаже и за које се процијенило да на оволико великом подручју он је могао кренути у сваком правцу.. Укључили смо све не бисмо ли дошли до тог првог резултата, првог знака да би се могло пратити његов траг, његово поступање, како би га лишили слободе - казао је Лазаревић.

Истакао је да ће тим Војске и полиције користити опрему за дневно и ноћно посматрање.

Познато како је Алија убио брата и сестру

Познато како је Алија убио брата и сестру

- Праве се те претпоставке коју треба укључити, надамо се да ће дати резултат... У питању је појединац чије поступање није лако претпоставити, очигледно да је дуго времена био у овом простору, да је вичан да преживи у различитим условима, надам се да ће претпоставке дати резултат - рекао је генерал Лазаревић.

Како је казао, оно на шта би посебно указао јесте да сваки грађанин који живи на овом подручју има изузетно важну улогу.

- Да све што може бити било какав знак о њему, не судећи много да ли је тачан или није, да јави свом Центру безбједности БП или било коме, да нам помогне, да што прије нађемо ту особу и заштитимо животе грађана. Били смо данас у ситуацији да изразимо саучешћа породици Маџгаљ, и то нам је довољна опомена колико би требали да побољшамо комуникацију и да јављамо све што је сумњиво - рекао је Лазаревић.

Одређен притвор малољетнику који је убио полицајца у Босанској Крупи

Одређен притвор малољетнику који је убио полицајца у Босанској Крупи

На питање да ли има податак да је осумњичени за убиство наоружан и да има муницију код себе, Лазаревић каже да све те информације су претпоставка, те да не може говорити о њиховој тачности.

- Не може се говорити колико он има муниције, просто га нико није видио, и сад је све на бази претпоставке, довољно да будемо опрезни сви. Потрудићемо се да заједно са полицијом допринесемо да заштитимо све грађане, страх код људи је основан нажалост, и сад сам са командантом јединице Војске која је на овој територији договорио да ће вечерас у свим кућама у овом подручју ноћити наши војници и бити ту да заштите грађане - рекао је Лазаревић.

Истиче да је много напуштених кућа те да има много мјеста гдје се може сакрити и "ударити".

Комшије откриле шта је претходило двоструком убиству у Бијелом Пољу: Алија је тражио и од других комшија ракију и да уђе у кућу

Комшије откриле шта је претходило двоструком убиству у Бијелом Пољу: Алија је тражио и од других комшија ракију и да уђе у кућу

Предсједник Општине Петар Смоловић са сарадницима, посјетио је логистички штаб полиције и војске Црне Горе у Томашеву, који трага за одбјеглим осумњиченим за двоструко убиство.

У име Општине понудио је сву логистику у виду смјештаја, исхране и горива припадницима државних органа који штаб процијени за потребну.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:25 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 18:15 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:45 Манастири

    Манастири

  • 19:20 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:25 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:25 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)