Шековићи

Лазић: Завршићемо започете пројекте

  • Извор: СРНА
  • 01.10.2024. 09:47

Кандидат СНСД-а за начелника Шековића Миладин Лазић изјавио је да вјерује у изборну побједу с обзиром на урађене и започете пројекте, истакавши да је комплетна стратегија развоја заснована на руралном туризму и пољопривреди.

Лазић је рекао Срни да су познати средњовјековни манастири Ловница и Папраћа велики туристички потенцијали Шековића.

Он је објаснио да је на висоравни Бишина у општинском власништву 130 хектара пољопривредног земљишта намијењених за изградњу викендица за заинтересоване инвеститоре.

До тог мјеста је, каже, асфалтирано око 5,5 до шест километра, а остала три ће асфалтирати у наредном периоду.

Ако добије повјерење грађана, Лазић је поручио да ће оправдати повјерење и завршити започете пројекте.

"Наш циљ је дугорочан, јер гасовод пролази кроз Шековиће и жеља нам је да у Тишчи направимо индустријску зону и обезбиједимо радна мјеста ако грађани искажу жељу да раде, јер за сада је проблем обезбиједити радну снагу", рекао је Лазић.

Како је рекао, досадашњи капитални пројекти урађени су уз подршку Владе Републике Српске и њених институција, посебно у протеклих шест мјесеци.

"У мјесним заједницама изградили смо, или учествовали у изградњи пет-шест водовода. У мјесној заједници Папраћа у селу Бијела Земља почели смо изградњу водовода за шта је издвојено 190.000 КМ, што је подржао предсједник Републике Милорад Додик", рекао је Лазић Срни.

Он је навео да је у току изградња спомен-обиљежја у мјесној заједници Тишча вриједности 100.000 КМ, за шта је предсједник Републике Милорад Додик обезбиједио 60.000 КМ, Министарство за борачка питања 24.000 КМ, а остала средства издвојиће општина Шековићи.

Лазић је нагласио да је у овој години више од три милиона КМ укупних инвестиција уложено у пољопривреду и прераду меса, као и да је вриједност подршке ресорног министарства за капиталне инвестиције већа од 600.000 КМ.

Указао је да инвестициони циклус не би требало да се заустави, наводећи да је највише улагано у путну инфраструктуру. “Више од 24 километра путева је урађено или ће бити завршено у наредном периоду”, додао је Лазић.

Према његовим ријечима, фокус рада је и на мини предузетништву до 20 радних мјеста из разних области.

Он је напоменуо је да су рекордери у Републици Српској по новчаним издвајањима за новорођенчад, појаснивши да се за прво рођено дијете издваја 1.200 КМ, друго 1.800 и за треће и свако наредно 2.400 КМ.

"Наставићемо издвајања за стипендије, превоз ученика, давања социјалним категоријама, пензионерима, борачким категоријама, грађанима којима је потребна материјална помоћ", додао је Лазић.

Он је напоменуо да су у протеклом периоду реновирали обданиште, за шта је издвојено више од 130.000 КМ, те средњу школу у износу већем од 300.000 КМ.

Навео је и да је историјски моменат за Шековиће изградња базена, у који је инвестирано 700.000 КМ из општинских средстава, као и да је прошле године направљена прва приватна стамбена зграда, а у изградњи је још једна зграда приватног инвеститора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.